Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Superstar Brooklyn Netsa: “Michael Jordan nije najveći igrač svih vremena”

Spencer Dinwiddie se sigurno ne boji reći što misli. Nedavno je igrač Brooklyn Netsa poprilično oštro raspravljao o vječnoj košarkaškoj temi, onoj o najvećem igraču svih vremena (NBA GOAT).

Dinwiddie je izjavio kako je legenda Los Angeles Lakersa Kareem Abdul-Jabbar najveći košarkaš svih vremena, a ne Michael Jordan kojeg mnogi doživljavaju kao neprikosnovenog GOAT-a.

Dinwiddie je u seriji tweetova opisao cjelokupnu košarkašku karijeru Abdul-Jabbara – osvojio je tri NCAA naslova, šest NBA naslova prvaka (jednako kao i MJ) te se povukao kao najbolji strijelac u povijesti lige nakon što je igrao dva desetljeća u ligi, što su za zvijezdu Netsa dovoljni razlozi za biti najveći igrač svih vremena. Spencer je dodao kako je Kareem posjedovao pojedinačno najneustavljiviji šut u povijesti košarke igre. Mnogi ljudi, a ne samo Jordanovi navijači možda se ne slažu s tim što je Dinwiddie napisao. Unatoč tome, on ima prilično jake argumente.

U današnje vrijeme većina košarkaških navijača uključuje superzvijezdu Lakersa LeBrona Jamesa i pokojnog Kobea Bryanta u raspravu o GOAT-u. No, Abdul-Jabbar sigurno zaslužuje da ga se uključi u tu debatu jer je teško diskreditirati ga, bio je nezaustavljiv dok je bio u primeu, a njegov Sky Hook bio je “smrtonosan” koliko i svaki fadeaway Michaela Jordana.

Kao što je spomenuto, Abdul-Jabbar i dalje drži rekord po broju poena u NBA povijesti. Već kao sophomore fenomen je osvojio ligašku MVP nagradu te je predvodio Milwaukee Buckse do njihovog prvog NBA naslova. Potom je 1980-ih vodio Lakerse do novih pet NBA naslova, a imao je produktivne sezone i u kasnim 30-im godinama života.

Jordan je u međuvremenu ostao neporažen u NBA finalima, podvig koji Abdul-Jabbar ne može dijeliti s njim. His Airness je osvojio pet MVP nagrada regularnog dijela sezone, a na sveučilištu je također osvojio naslov prvaka, nakon što je u finalu protiv Georgetowna i Patricka Ewinga zabio skok-šut za pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE