Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Supruga Jruea Holidayja nastavlja borbu sa zloćudnom bolešću

Prije nešto manje od mjesec dana, saznali smo da je Lauren Holiday, supruzi razigravača New Orleans Pelicansa Jruea Holidayja, dijagnosticiran tumor na mozgu.

Da bi stvari bile gore, Lauren je bolest otkrivena u dosta kasnom stupnju trudnoće.

Na svu sreću, 28-godišnjakinja je početkom ovog tjedna rodila te joj sada preostaje u potpunosti se posvetiti borbi protiv ove zloćudne bolesti i čekati na operaciju koja ju očekuje za nešto više od mjesec dana.

Par se upoznao za vrijeme studiranja na sveučilištu UCLA, a oboje su nakon toga postali vrhunski sportaši.

Jrue je, kao što znamo, košarkaš, dok je Lauren dvostruka osvajačica olimpijske medalje s nogometnom reprezentacijom SAD-a.

Suprug Jrue odlučio je u ovim teškim trenucima biti uz svoju obitelj te će tako propustiti početak nove NBA sezone.

Njegovu odluku poštuju uprava i suigrači iz momčadi Pelicansa: “Rodila je curicu i zasad je sve u redu. Sad je vrijeme da se Lauren vrati“, izjavila je glavna zvijezda kluba iz New Orleansa Anthony Davis.

Generalni menadžer Pelicansa Dell Demps rekao je da se ne očekuje točan datum Jrueovog povratka: “Jrue će se vratiti kada za to bude vrijeme. Mi ćemo ga dočekati raširenih ruku.”

Smatramo da je obitelj najvažnija stvar. Redovno se čujemo s našim igračem te pratimo situaciju u kojoj se nalaze on i njegova supruga. Naše molitve usmjerene su prema obitelji Holiday i nadamo se da će sve biti u redu s Lauren“, nadodao je Demps.

Liječnici prognoziraju da će se Lauren u potpunosti oporaviti, a iako je datum porođaja bio očekivan sredinom listopada, odlučili su ubrzati proces da liječenje ne bi ostavilo nikakve posljedice na novorođenče.

Par se nalazi u bolnici u Raleighu (Sjeverna Karolina) gdje se za Lauren brine medicinska ekipa sa sveučilišta Duke, gdje su ih u nekoliko navrata posjećivali Jrueovi suigrači.

Naše molitve su uz njega. Zna da nas može nazvati ako mu bilo što zatreba. Lijepo je vidjeti osmijeh na njegovu licu“, izjavio je Davis.

Nakon što vidim kako se nosi s ovom situacijom, svakim trenom mi postaje sve draži. On i njegova supruga izgledaju odlično, oni su sjajne osobe“, nadodao je Quincy Pondexter.

Trener momčadi Alvin Gentry također se izjasnio o teškoj situaciji:

“Lauren je jako čvrsta osoba i važno je da joj Jrue pruži punu podršku. Poručio sam mu da je košarka u ovim trenucima na posljednjem mjestu i da se u potpunosti posveti svojoj obitelji. Vrlo rado ćemo ga primiti kada god osjeti da je trenutak za povratak košarci.”

Naravno, Gentry je morao malo progovoriti i o narednoj sezoni:

Dosta smo rotirali postave i stavljali igrače na različite pozicije u različitim situacijama. Vidjet ćete dosta promjena ove godine.”

Jrue je, od svojeg dolaska u Pelicanse, imao dosta problema s ozljedama te je u tri godine propustio skoro polovicu utakmica, no All-Star iz 2013. godine prošle je godine bio jedan od najboljih pojedinaca u momčadi s 16,8 poena uz 6 asistencija po susretu.

U izostanku Holidayja, na poziciji razigravača ostali su Tim Frazier, Langston Galloway i E’Twaun Moore, dok klub na rosteru ima i Tyrekea Evansa te Lancea Stephensona koji, u slučaju da stvarno zagusti, također mogu popuniti rupu na “jedinici”.

U svakom slučaju, nadajmo se da će sve biti u redu sa suprugom 26-godišnjeg Holidayja te da ova pauza neće utjecati na njegove košarkaške sposobnosti i da ćemo ga nakon povratka na parkete ponovno gledati u njegovom najboljem izdanju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE