Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Suvlasnik Celticsa ima nešto protiv Miamija

Košarkaši Miami Heata su do konferencijskog finala izbacili Philadelphiju 76erse i Boston Celticse, a trenutno prema svim izgledima izbaciti æe i najbolju momèad regularne sezone, Chicago Bullse.

Najviše medijske tenzije je digla pobjeda protiv keltskog ponosa, Boston Celticsa. Ni Dwyane Wade, ni LeBron James u svojoj 7-godišnjoj profesionalnoj karijeri nisu uspjeli tu momèadi izbaciti iz doigravanja. Njihovi putovi do velikog finala su uvijek izbjegli Boston  i zato je ove godine dvoboj spomenutog dvojca protiv Bostona bio pod posebnim poveæalom.

I uspjeli su. LeBron James, junak posljednje utakmice se nakon posljednjeg sudèevog zvižduka rasplakao, djelo koji je tada puno govorilo. I svu to radost floridske momèadi su mogli pratiti i navijaèi, vodstvo te igraèi Bostona kojima svakako nije bilo lako. I treæu godinu za redom nisu uspjeli otiæi do kraja kada su bili meðu glavnima, u odreðenim dijelovima (post)sezone i glavni konkurenti za naslov.

I sve te godine je pratio i suvlasnik Celticsa, Wyc Grousbeck, te mu sigurno nije bilo lako. No, sve te silne frustracije zbog Heata, mogli bi slobodno reæi i svu tu mržnju prema momèadi koja je godinama bila simpatija u mnogim oèima NBA ljubitelja, ali samo do “The Decisiona”, je iznio na jednoj od lokalnih radio postaja. Izjava koja æe sigurno ovih dana dignuti prašinu sa one strane Atlantika.

“Gledam ovogodišnje doigravanje jer žarko želim da Miami izgubi. Žestoko navijam protiv momèadi Heata”, rekao je Grousbeck. I prema svemu sudeæi gledat æe ih još koji tjedan jer prema svim izgledima Miami bi mogao uskoro zapeèatiti još jednu seriju, treæu i uæi u tu posljednju protiv Dallas Mavericksa.

Samo još pet utakmica dijeli Miami od naslova i dodatnog razloga za ljutnju suvlasnika Bostona, no za njegovu potencijalnu radost æe se noæas, pa možda i još koji dan boriti prvo Bullsi, a nakon toga spomenuti Mavericksi.

Za kraj možemo slobodno Grousbecku poruèiti kako bi možda mogao pratiti taj famozni pad Heata da se nisu on i njegove kolege samo tako odrekli Kendricka Perkinsa. Grešku koju je priznao i nakon ispadanja njihov trener, grešku koja je možda i okonèala tu jednu eru Celticsa nakon one slavne Auerbachove.

Latest Posts

NE PROPUSTITE