Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Svaða Duranta i Westbrooka tijekom utakmice

Neugodna situacija dogodila se juèer na susretu Oklahoma City Thundera i Memphis Grizzliesa. Osim što je Russell Westbrook odigrao vjerojatno najslabiju utakmicu u karijeri (4 poena, šut 0/13), niti sa živcima nije stajao najbolje, te je došlo do prepirke na klupi, gdje je najžešæa bila ona izmeðu njega i najveæe zvijezde ekipe (iako bi Westbrook volio, gledajuæi po njegovim potezima, da to bude on), Kevina Duranta.

Tri i pol minute prije kraja prvoga poluvremena, Westbrook je krenuo prema košu, te ušavši u reket vratio Thabu Sefoloshi na otvoren šut za tri poena, no Sefolosha nije pucao, nego dodao dalje, što je rezultiralo time da se Westbrook izderao na njega: “Šutiraj tu j**enu loptu.” Sefolosha, Durant i Perkins probali su smiriti Westbrooka veæ tada, no sve je kulminiralo minutu kasnije za vrijeme time outa.

Durant je pokušao dodatno smiriti Westbrooka na što ovaj nije dobro reagirao, došlo je do žestoke prepirke, te su morali biti razdvojeni. Nakon nekoga vremena Durant je Westbrooka potapšao po glavi pri ulasku na teren, te su do kraja utakmice funkcionirali relativno dobro.

O svemu ovome Durant je rekao: “Ponekada se naðemo u nesuglasicama, no ponavljam još jednom, 110% ga podržavam, i to je obostrana situacija, što se i vidjelo odmah na parketu.” Westbrook nije bio raspoloživ za dati izjavu, vjerojatno napustivši svlaèionicu prije dolaska novinara.

No postavlja se pitanje, nije li Westbrook prevelik problem ovoj momèadi? Koèi li on možda i sam sebe, koliko i momèad, te treba li njemu ekipa u kojoj æe biti glavna zvijezda? Thunder ga nije htio mijenjati ovog prijelaznog roka, no ako se nastave ovakve situacije mogli bi promisliti i o tome. Velika je vjerojatnost da bi Westbrook otpustio sve koènice negdje drugdje te proigrao na razini svog ogromnog talenta i atletskih sposobnosti, a i dojam da bi Thunder vjerojatno bolje djelovao da na poziciji razigravaèa ima nekog timski podreðenog igraèa. Jer unatoè svom talentu, Westbrook još nije psihièki sazrio i mogao bi im se ponoviti prošlogodišnji playoff.

Latest Posts

NE PROPUSTITE