Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sve glasnije nezadovoljstvo u Brooklynu

Tužan početak košarkaške sezone u New Yorku nije zaobišao ni Brooklyn Netse. Nakon brojnih vijesti o lošoj atmosferi u momčadi Knicksa, slične priče dolaze iz tabora njihovog gradskog rivala Brooklyn Netsa.

Netsi su momčad koja je definitivno najveće iznenađenje u dosadašnjem tijeku sezone, nažalost negativno. Kada su iskusni veterani Paul Pierce i Kevin Garnett zamijenili dres Celticsa onim Netsa, malo tko je očekivao ovakav slijed događaja. Brooklyn je uz dodatke poput Garnetta, Piercea, Kirilenka, Terryja, Andersona, Livingstona te uz već prijašnje zvijezde u momčadi Derona Williamsa, Brooka Lopeza i Joea Johnsona vrlo brzo postao jedan od vodećih konkurenata za ovogodišnji naslov NBA prvaka u očima svih medija i košarkaških sladokusaca.

Nažalost, visoka očekivanja zasad nisu ispunili i trenutno se nalaze na 13. poziciji na Istoku, s razočaravajućim omjerom pobjeda i poraza 3-7. Nakon što su u svom Barclays Centru dobili prošlogodišnje prvake Miami Heat, činilo se da će sve ići po planu. U sljedećih 8 utakmica pobijedili su u samo dva susreta, protiv najgore momčadi lige Utah Jazza, te teškom mukom nakon produžetaka kod Phoenix Sunsa.

Posljednje u nizu razočarenja, poraz protiv Portland Trail Blazersa, dovelo je do momčadskog sastanka u redovima Netsa. Utakmicu su odlično započeli, praktički su pogađali što god su pucali i na poluvrijeme su otišli s prednosti od 7 poena. U drugom dijelu na teren kao da je izašla druga momčad i u 3. četvrtini Blazersi su ih limitirali na 15 poena uz šut 3/18 iz igre, te su na koncu izgubili 10 razlike.

Paul Pierce je nakon današnjeg treninga dao izjavu za medije. “Kao natjecatelji, ljuti smo. Nitko ne voli gubiti. Svi smo vrlo ljuti i nezadovoljni zbog poraza.” Njegov dugogodišnji suigrač Kevin Garnett stanje u momčadi opisao je kao “tužno”, no naglasio je i da očekuje poboljšanje situacije, ali i da ne zna kada bi se to moglo dogoditi: “Vjerujem da ovakva tužna vremena jačaju karakter. Pokazuje nam tko je spreman na borbu i promjenu, a tko je spreman odustati. Svi, čak i ozlijeđeni igrači, daju sve od sebe kako bi riješili ovaj problem. Nisam prorok i ne znam kada će se to dogoditi, ali znam da svi zajedno moramo radom proći ovu situaciju.”

Brooklyn je zasada imao i priličnu dozu nesreće s ozljedama, što je definitivno jedan od čimbenika ovog lošeg niza. Jedini starter koji je započeo i odigrao sve utakmice ove sezone je Joe Johnson i u tom slučaju teško je očekivati čuda od ove momčadi.

Dvojica veterana odbili su svaliti krivnju na svog trenera Jasona Kidda i vjeruju da je ključ poboljšanja u zdravlju i u vremenu. “Ne možete kriviti Jasona, problem je u svima nama. Kada pogledate momčadi poput Indiane, oni su doveli neke nove igrače, ali im je jezgra već par godina ista. Mi smo potpuno nova momčad i potrebno je vrijeme da sve dođe na svoje i da svatko zna svoje mjesto u momčadi, te da na taj način izvlačimo najbolje iz svih”, kaže 37-godišnji veteran Garnett.

Njegovo mišljenje dijeli i kolega Paul Pierce: “Moramo se oporaviti od ozljeda. Svjesni smo da se stvari neće riješiti preko noći i da nažalost zasad nemamo standardnu početnu petorku. S vremenom će to doći i stanje u momčadi će se poboljšati.”

Kod ovakve momčadi teško je vjerovati da ovo nije istina, te se očekuju puno bolja izdanja Brooklyn Netsa, no kao što je dvojac Pierce – Garnett naglasio, vrijeme će pokazati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE