Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sve gostujuće momčadi upisale pobjedu

*** ‘Celticsi’ su prvi koji su se uspjeli probiti u drugi krug ovogodišnjeg NBA doigravanja, nakon što su i u četvrtoj utakmici kao gosti svladali ‘Indianu’ sa 110:106. Najbolji hrvatski košarkaš BOJAN BOGDANOVIĆ u svojoj je posljednjoj utakmici ove sezone ubacio 22 koša, uz 8 skokova i 3 asistencije: https://www.youtube.com/watch?v=9Jaa48kSBn4. ‘Keltima’ je ovo prva ‘metla’ u doigravanju od 2011., kad su u prvom krugu sa 4-0 pomeli ‘New York Knickse’. U drugom krugu gotovo će sigurno igrati protiv ‘Bucksa’ koji u seriji protiv ‘Pistonsa’ vode 3-0.
Sinoćnji je dvoboj bio vrlo sličnog scenarija kao i prethodna dva. ‘Zeleni’ su imali više raspoloženih igrača u izjednačenoj završnici. U posljednjih pet i pol minuta ušli su s košem prednosti (84:83), da bi tri i pol minute prije kraja imali +10 (95:85). Do kraja su znali mirno održavati stečenu prednost. Gordon Hayward je sa 20 poena bio najefikasniji, Jayson Tatum i Marcus Morris upisali su po 18 poena i po 8 skokova, a Kyrie Irving i Al Horford po 14 poena, prvi uz 7, a drugi uz 5 asistencija kojima je pridodao i 12 skokova. Uz Bogdanovića, kod ‘Pacersa’ su efikasniji od ostalih bili Tyreke Evans sa 21 košem i Darren Collison sa 19. (tportal)

*** Nakon što su u prošloj utakmici vratili ‘break’ i poveli sa 2-1 u seriji, ‘Warriorsi’ su ubilježili novu pobjedu protiv ‘Clippersa’ te stigli na korak do prolaska u sljedeću rundu. U ovom susretu Doc Rivers nije koristio IVICU ZUBCA, već je pokušao stalno igrati sa niskom petorkom. Međutim, niti to nije pomoglo ‘Clippersima’, jer ‘Ratnici’ su u ključnim trenucima bili pravi i odnijeli pobjedu. U prvom poluvremenu briljirao je Klay Thompson, pomagao mu je Kevin Durant, pa im nije bio ni potreban veliki doprinos Stepha Curryja. ‘Clippersi’ su se konstantno držali na malom zaostatku, a znali su i voditi, ali početkom zadnje četvrtine gosti u potpunosti preuzimaju kontrolu nad susretom i do kraja više nisu imali problema. Kevin Durant (33p-7s-6a) i Klay Thompson (32p, trice 6/9) bili su najefikasniji ‘Ratnici’, dok je Steph Curry do kraja susreta također skupio zavidne brojke (12p-10s-7a), ali uz loš šut iz igre 3/14 (trice 1/9). Kod ‘Clippersa’ je najbolji bio Shai Gilgeous-Alexander (25p), Danilo Gallinari je dodao 16 poena (šut 5/20) i 7 skokova, a vrijedan učinak imao je i Patrick Beverley (12p-10s-5a). (Sportnet)

*** I ‘Raptorsi’ su slavili na gostovanju pa i njih do prolaska u drugi krug dijeli još samo jedna pobjeda. Kanađani su bili uvjerljivi u Orlandu, predvođeni najboljim igračem utakmice Kawhijem Leonardom koji je susret završio sa 34 poena i 6 skokova, šutirajući iz igre 12/20, a sa linije bacanja 8/9. Nakon ravnopravne igre tijekom gotovo čitavog prvog poluvremena, gosti su pred odlazak u svlačionicu napravili seriju 11-1 i time sebi prokrčili put do treće pobjede. Igrači ‘Magica’ imali su veliku želju vratiti se u susret, ali Leonard je uvijek pravovremeno gasio njihove ambicije. Uz njega, najbolji pojedinci kanadske momčadi bili su Pascal Siakam i Norman Powell sa po 16 poena, dok su domaćine predvodili Aaron Gordon (25p-7s-5a) i Francuz Evan Fournier (19p). Sljedeći, vrlo vjerojatno i posljednji susret ove serije, igra se na terenu ‘Toronto Raptorsa’.

*** Od svih noćašnjih gostujućih pobjeda, najveću težinu ima ona koju su ostvarili ‘Portland Trailblazersi’. Oni su slavili na ‘vrućem’ terenu ‘Thundera’ u Oklahoma Cityju čime su poveli sa 3-1 i sada je za očekivati kako će prava košarkaška euforija zahvatiti Portland pred mogućom konačnom pobjedom njihovih ‘Blazersa’ u seriji protiv ljutih rivala. Na noćašnju pobjedu gostiju nema ni trunke zamjerke. Dobili su svaku od četvrtina, a dramatičnu završnicu izbjegli su puno ranije nego su to i sami očekivali. Uz konstantno dobar učinak bekovskog para Damian Lillard (24p-8a, trice 4/8) – CJ McCollum (27p, trice 5/9), do pobjede je ‘Blazerse’ najviše pogurao domaći ‘brzanac’ Russell Westbrook (14p-9s-7a) koji je opet imao šuterski debakl (5/21). On je u drugom poluvremenu ubacio samo jedan (1) poen, a promašio je svojih posljednjih 10 lopti ispucanih iz igre. Niti Paul George, unatoč ubačenih 32 poena, uz 10 skokova i 6 asistencija, nije bio pucački nešto posebno raspoložen (8/21), pa je ‘Thunder’ ostao bez osnovnih temelja za izgradnju nove pobjede.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE