Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sveučilište Syracuse umirovilo dres Carmela Anthonyja

Zvijezda New York Knicksa Carmelo Anthony je prije dolaska u NBA ligu igrao na sveučilištu Syracuse gdje je proveo jednu sezonu. U toj jedinoj sezoni Carmelo Anthony je zabijao 22,2 poena i hvatao 10 skokova po susretu i uz mnoge individualne nagrade došao je i do one najvrjednije, naslova NCAA prvaka.

Na poluvremenu utakmice Syracusea i Georgetowna se umirovio dres broj 15, odnosno dres Carmela Anthonyja. Nekoliko rečenica o Syracuseu je progovorio i sam Anthony: “Ovo je jedan od nezaboravnih trenutaka u mome životu i karijeri. Sve je počelo prije 10 godina, nisam nikad sanjao da će se moj dres umiroviti. Sjećam se da se za vrijeme moje utakmice umirovio dres Shermana Douglasu, ali sad se to događa meni.”

Tijekom te sezone Anthony je osvojio mnogo individualnih nagrada vezanih za Big East, ali najimpresivnija individualna nagrada bi bila titula Most Outstanding Player koju je dobio nakon 33 poena u polufinalnom susretu protiv Texasa te zatim 20 poena i 10 skokova u finalu protiv ekipe Kansasa. To je bio prvi naslov ekipe Syracusea. Zanimljivo je napomenuti kako je Anthony postao prvi freshman (igrač prve godine) koji je uspio osvojiti naslov i dobiti nagradu Most Outstanding Player.

Anthony je razmišljao da ostane i drugu sezonu na Syracuseu, ali pošto je osvojio sve što se moglo osvojiti odlučio se za NBA ligu gdje je na legendarnom 2003. draftu izabran kao 3. izbor od strane Denvera.

“Još se sjećam kako mi je u srednjoj školi Troy Weaver (tada pomoćni trener) rekao: ‘Ti ćeš nositi narančastu boju'”, Anthony je nadodao. “Mislio sam si da nema šanse da odem na Syracuse. Tamo je hladno i pada snijeg često. Idući dan je Jim Boeheim (trener Syracusea) sjedio ispred mog ulaza i tada je nešto kliknulo.”

“Bio sam samo jednu godinu tamo, ali sam zato naučio puno i također sam se puno i zabavio”, završio je Anthony.

Latest Posts

NE PROPUSTITE