Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Svi Hrvati dvoznamenkasti, Bogdanović promašio šut za pobjedu

Slatku, ali tek 17. pobjedu u sezoni ostvarili su ‘Phoenix Sunsi’ koji su nakon dodatnih pet minuta igre uspjeli u New Orleansu svladati tamošnje ‘Pelicanse’. DRAGAN BENDER je napokon stigao do dvoznamenkastog broja poena. Ubacio ih je 13 završivši susret sa odličnom realizacijom 6/9 (trice 1/3). Uz poene, imao je i 5 skokova, te upisao po jednu asistenciju, osvojenu loptu i blokadu, sve to za čak 34 minute provedene na terenu. Devin Booker je susret završio sa 40 poena, 5 skokova i 13 asistencija, dok je domaći sastav i noćas po broju koševa predvodio Julius Randle (21p-11s-5a), a po ukupnom učinku senzacionalni Elfrid Payton koji već četvrtu utakmicu zaredom ostvaruje ‘triple-double’, ovaj put od 16 poena, 13 skokova i 16 asistencija. Posebno je zanimljiv bio sam kraj susreta kada je dvije sekunde prije kraja Josh Jackson pogodio tricu za izjednačenje. Tada su ‘Pelicansi’ zatražili ‘time-out’ na koji nisu imali pravo, te zaradili ‘tehničku’, a konačna kazna bilo im je pogođeno bacanje Bookera.

‘Nuggetsi’ kao da pred doigravanje uvježbavaju igranje neizvjesnih završnica. Nakon što su u prošlom susretu košem Nikole Jokića dobili ‘Mavse’, večeras su to učinili i ‘Pacersima’ za koje je BOJAN BOGDANOVIĆ odigrao još jednu utakmicu sa dvocifrenim brojem ubačenih poena (16p-6s, šut 5/12, bacanja 6/6). Jokić je opet bio čovjek odluke, ovaj put ne završnim ubačajem, već ukupnim učinkom od 26 poena, 7 skokova i 5 asistencija, dok je ovaj težak ‘ljevoruki’ pogodak Paula Millsapa ‘Nuggetsima’ donio konačnu pobjedu: https://www.youtube.com/watch?v=qWlVKdqDYP4. Novu završnu dramu srpski je centar morao promatrati na ekranu u svlačionici zbog ovog isključenja: https://www.youtube.com/watch?v=SeAELMh9SSE.

Nakon nesretnog poraza u Denveru koji je izmamio i poneku suzu iz očiju Luke Dončića, ‘Mavericksi’ su u svom Dallasu, ovaj put bez sjajnog Slovenca, uspjeli dobiti goste iz Clevelanda. Za ‘Cavalierse’ je i ponovno startao ANTE ŽIŽIĆ koji je igrao 31 minutu, ali nije trošio puno lopti. Od njih pet upućenih ka košu iz igre, četiri su bile precizne, a Ante je još precizniji bio sa linije slobodnih bacanja (3/3). Uz 11 poena, uhvatio je 5 lopti i 3 puta uspješno proigrao svoje suigrače. U Collinu Sextonu je još jednom imao najefikasnijeg suigrača (28p), dok su takvoga ‘Mavsi’ imali u Timu Hardawayu (22p).

U derbiju večeri ‘Warriorsi’ su u Oklahoma Cityju puno lakše od očekivanog pregazili domaći ‘Thunder’. Zbog ozljede Kevina Duranta izostao je njegov uvijek ‘incidentan’ dvoboj sa Russellom Westbrookom, a gledatelji su ostali i bez dodatne draži koju obično nudi rezultatska neizvjesnost. Steph Curry je bio prvo ime gostiju (33p-7s), a Paul George domaćeg sastava (29p-13s). Spomenuti Westbrook (7p-8s-9a) je, ne prvi put, bio ‘kriminalnog’ šuta. Iz 16 pokušaja pogodio je – dvaput, a trice je gađao 0/7.

U Bostonu su ‘Celticsi’ i ‘Hawksi’ iz Atlante odigrali zanimljivu utakmicu nakon koje su slavili domaći igrači predvođeni Kyrijem Irvingom kojemu je jedna asistencija nedostajala do ‘triple-doublea’ (30p-11s-9a). Domaći su imali i 24 poena viška, ali su naglo popustili pa su ‘Jastrebovi’ poletjeli sve do 112:112 sredinom posljednje četvrtine. Međutim, tada slijedi serija ‘zelenih’ 9:0 kao završni udarac upornim gostima čiji je najefikasniji igrač bio ‘rookie’ Trae Young (26p).

‘Grizzliesi’ su u Washingtonu nadigrali ‘Wizzardse’ za koje je Bradley Beal drugu večer zaredom ubacio 40 poena, ponajviše zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena. Pogodio je čak 9 trica iz 12 pokušaja, što mu je najviše u dosadašnjem dijelu karijere. Organizator igre gostiju iz Memphisa, Mike Conley, bio je njihov najbolji pojedinac sa 28 poena i 12 asistencija.

Ni sjajna predstava Jusufa Nurkića (24p-16s), niti uobičajeno efikasna igra Damiana Lillarda (34p), nisu bili dovoljni ‘Portland Blazersima’ da stignu do pobjede u San Antoniju. ‘Spursi’ su bili bolji u odlučujućih 12 minuta igre (DeMar DeRozan 21p-8s) kada su sustigli i prestigli vodstvo gostiju te ostvarili već 8. pobjedu u nizu kojom su došli na samo jednu manje od ‘Thundera’ i ‘Blazersa’, a dvije od ‘Rocketsa’. Nevolje ‘Blazersa’ nisu završile samo na porazu jer su ostali, možda i na duže vrijeme, bez CJ McColluma, zbog ove ozljede: https://www.youtube.com/watch?v=wR-yf7vX4Ac.

Za kraj večeri ostala je još jedna dojmljiva predstava ‘Jazz’ sastava koji nam iz večeri u večer servira sve ugodnije košarkaške note. Sastav je to koji bi vjerojatno malo tko volio dovesti u svoje dvorište da im ‘svira’ u doigravanju. Noćas su bili uvjerljivi i protiv opasnih ‘Brooklyn Netsa’ (Spencer Dinwiddie 22p), ponovno predvođeni Donovanom Mitchellom (24p) i Rudyjem Gobertom (23p-17s).

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE