Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Svijet bolji od ekipe SAD-a, odlični Šarić

Ekipa Svijeta s Darijom Šarićem u petorci je svladala momčad SAD-a 150:141 u utakmici BBVA Rising Stars Challengea, a pravo nastupa imaju igrači kojima je ova sezona prva ili druga u karijeri.

Ovom pobjedom Svijet je ponovno prešao u vodstvo i sada ima 2:1 u međusobnim omjerima, pa sada neka netko kaže da su Amerikanci najtalentiraniji. Glavne uzdanice Svijeta bili šuter New Orleans Pelicansa, Buddy Hield i bek Denver Nuggetsa, Jamal Murray.

Kanađanin Murray je cijelu utakmicu bio “vruć” (pogodio devet trica) te je u 20 minuta provedenih na terenu zatrpao koš Amerike s 36 poena kojima je pridodao 11 asistencija i sebi osigurao MVP nagradu. Hield, rođen na Bahamima susret je završio s 28 poena i 6 skokova, a pred kraj utakmice je štafetu predao vrućem Jamalu.

Šutirao sam kao i inače. Nisam uopće razmišljao koliko poena sam zabio niti da bi mogao osvojiti MVP nagradu, samo sam igrao.” – izjavio je Jamal

Kasnije je dodao: “Uzimao sam samo heat check šuteve.”

Šarić je dobio startnu ulogu pokraj Kristapsa Porzingisa, Nikole Jokića i Dantea Exuma uz spomenutog Hielda. Šiši ili Homie po novom je susret zavšrio sa 17 poena, 5 skokova i 4 asistencije za 26 minuta. Uz Šarića, fantastičan je bio Jokić koji je opet koketirao s triple-double učinkom, 12 poena, 11 skokova i 8 asistencija, a možemo dodati kako je Porzingis ubilježio double-double s 24 poena i 10 skokova.

Najbolji pojedinci u redovima SAD-a bili su Frank Kaminsky s 33 poena za svega 19 minuta provedenih na terenu (pospemio devet trica kao i Murray), te Karl-Anthony Towns s 24 poena i 11 skokova.

Ovakva utakmica, Svijet protiv SAD-a igra se od 2015. godine kada je ekipa Svijeta bila bolja s 121:112, dok su Amerikanci uzvratili godinu kasnije s pobjedom 157:154. Na MVP titule su bili preplaćeni igrači Minnesota Timberwolves, Andrew Wiggins u 2015., te Zach LaVine u 2016. godini.

Možemo na kraju spomenuti da je odigrana utakmica zvijezda u kojoj smo imali priliku gledati vlasnika Dallasa, Marka Cubana, Jasona “White Chocolate” Williamsa, Master P i mnoge druge. Pobjednik susreta bila je ekipa s Istoka rezultatom 88:59, a najbolji igrač i MVP utakmice bio je Brandon Armstrong sa 16 poena i 15 skokova, dok je Win Butler ubilježio 22 poena i 11 skokova. Romeo Miller bio je najbolji igrač Zapada s 18 poena i 6 skokova, a Hasan Minhaj je pridoao 13 poena.

Zvijezde na utakmicu su se jako lijepo zabavljale, izvodili su totalni cirkus, pa smo mogli vidjeti signature potez Williamsa

https://twitter.com/TheCrossover/status/832762713226911745

Amstrong je našao vremena za dobro ruganje s današnjim NBA zvijezdama

Izveli su mannequin challenge…

Ali, najveća zvijezda bio je klinac iz New Orleansa, Jarrius Robertson. Malog Jarriusa očekuje transplatacije jetre, a zvijezde su stvarno pokazale da su zvijezde i Jarrius je dobio priliku nastupiti. Možete samo zamisliti kako je zavšio njegov nastup.

 

Večeras u 02:00 startamo s Taco Bell Skills Challengeom gdje će nastupiti:

Devin Booker (Suns)
DeMarcus Cousins (Kings)
Anthony Davis (Pelicans)
Nikola Jokic* (Nuggets)
Gordon Hayward (Jazz)
Kristaps Porzingis (Knicks)
Isaiah Thomas (Celtics)
John Wall (Wizards)
* zamjena za Joel Embiid

Nakon toga slijedi Three-Point Contest, a sudionici su

Eric Gordon (Rockets)
Kyrie Irving (Cavaliers)
Kyle Lowry (Raptors)
Wes Matthews (Mavericks)
CJ McCollum (Blazers)
Klay Thompson (Warriors)
Kemba Walker (Hornets)
Nick Young (Lakers)

Šlag na kraju je Verizon Slam Dunk u kojem nastupaju prošlogodišnji finalist i nekoliko novih lica

Aaron Gordon (Magic)
DeAndre Jordan (Clippers)
Glenn Robinson III (Pacers)
Derrick Jones Jr. (Suns)

Latest Posts

NE PROPUSTITE