Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

T.J. Ford odlazi u mirovinu

Razigravaè San Antonio Spursa T.J. Ford najavio je da æe biti prisiljen napustiti NBA. Ovaj 28.-godišnji Teksašanin u svojoj osmogodišnjoj NBA karijeri imao je seriju problema sa vratom i kièmom. Zadnja takva ozljeda dogodila se prije nekoliko dana protiv New York Knicksa, što je razlog da je Ford najavio odlazak u mirovinu.

“Iako je ovo bila teška odluka za donijeti, vjerujem da je ovo sada najbolje za mene i moju obitelj,” rekao je Ford. “Bio sam blagoslovljen igrati sa predivnim suigraèima, odliènim trenerima te napredkom iz srednje škole u koledž te u NBA. Nebitno što æe mi se dogoditi u buduænosti, ovo steèeno iskustvo, prijateljstvo i uspomene nositi æu zauvijek sa sobom.  Podršku koju sam dobio od svoje obitelji, prijatelja i fanova bila je fenomenalna.

Ford je dio svoje sezone proveo i u Hrvatskoj, toènije u KK Zagrebu tijekom lockouta u NBA-u. Prisjetimo se da je Ford u prvoj utakmici u dresu KK Zagreba u samo 13 minuta imao 10 asistencija. Nakon završetka lockouta, 10.12.2011. Ford se pridružio ekipi San Antonio Spursa. Odigrao je 14 utakmica za Sivo-crne sa prosjekom od 3.6 poena, 3.2 asistencije te 1.3 skoka u prosjeèno 13.6 minuta.

“Cijela organizacija je uživala tijekom Fordova boravka u San Antoniu ove sezone,” izjavio je glavni trener Spursa Gregg Popovich. “Èestitam mu na svemu što je postigao kao igraè i potpuno mu dajem podršku u vezi odluke koju je bio prisiljen napraviti. T.J. ima svjetlu buduæno ispred sebe i uvijek æe biti èlan Spursa.”

Ford je bio 8 pick prve runde 2003. godine kada su ga draftali Milwaukee Bucksi nakon igranja dvije sezone na Teksaškom sveuèilištu. Najbolju sezonu imao je tijekom 2008/09 kada je bilježio 14.9 poena, 5.3 asistencije i 3.5 skoka u svoje 74 utakmice odigrane u dresu Indiana Pacersa. 2004. godine izabran je u drugu NBA All-Rookie momèad kada je bilježio 7.1 poen te 6.5 asistencija po utakmici. Tijekom svoje rookie sezone, pretrpio je ozlijedu kième zbog koje je morao propustiti cijelu 2004/05 sezonu. Ta ozlijeda je takoðer ostavila posljedice na razvoju T.J.Forda.

Tijekom svoje karijere, Ford je igrao u 429 utakmica, a u prosjeku je bilježio 11.2 poena, 5.8 asistencija, 3.1 skoka i 1.16 ukradenih lopti u prosjeèno 27.7 minuta igre.

Latest Posts

NE PROPUSTITE