Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Taj Gibson ostaje u Bullsima

Nakon sinoænje pobjede nad Sacramento Kingsima, Chicago Bullsi imali su još jedan razlog za slavlje. Samo nekoliko minuta prije isteka roka, krilni centar Bullsa Taj Gibson, dogovorio je produženje ugovora s momèadi u trajanju od èetiri godine.

Gibson je prihvatio ugovor vrijedan oko 38 milijuna dolara, usprkos savjetima mnogih da ponudu odbije i nakon isteka sezone pokuša dobiti više novca. Na kraju ipak nije prevagnuo novac, nego neke druge, Gibsonu važnije, stvari u životu.

“Radi se o tome jesi li sretan ili ne”, rekao je Gibson. “Naravno da želiš vidjeti što æe ti drugi ponuditi, ali ipak ne želiš biti u nekoj rupi i zaraðivati novac. Momèad ovdje je odlièna, ovo je odlièna obiteljska organizacija. Donio sam ovu odluku da bih pomogao sebi i svojoj obitelji. Radi se o pobjeðivanju, prilici za natjecanje sa solidnom momèadi svake veèeri, o odliènoj organizaciji u kojoj se ne moram brinuti o groznim stvarima koje se odvijaju iza zastora. Ovdje želim biti.”

Produženje ugovora je težak proces za sve igraèe, i Gibson nije bio iznimka. Morao je slušati savjete od raznih prijatelja i suradnika o tome kako bi trebao postupiti. Pun pouzdanja u svog agenta Marka Bartelsteina, koji ga je savjetovao da ne odbije ovakvu ponudu, Gibson je prihvatio ugovor. “Mnogi ljudi su rekli razlièite stvari, èak i da bih bio lud da prihvatim ovu ponudu”, rekao je Gibson. “Teško je odbiti toliki novac, s obzirom na to koliko je sezona duga i koliko se ozljeda može dogoditi. Pitao sam svog agenta što bih trebao napraviti, i on mi je rekao kako bi vjerojatno sljedeæeg ljeta mogao dobiti više novca, ali da radi se o tome jesam li sretan ili ne, te da bih trebao prihvatiti ponudu. Ne želim biti sebièan igraè, želim ono što je pošteno. To je puno novca.”

I tako je Gibson, sa suzama u oèima, prihvatio ponudu. “Kada su mi prišli Gar Forman i John Paxson i rekli da me žele ovdje na duže vrijeme, u mojim oèima su se pojavile suze”, kaže Gibson. “Rekao sam im da želim ovdje ostati još dugo, i umiroviti se ovdje.”

U sinoænjoj pobjedi Gibson je upisao 4 poena, 5 skokova i 4 blokade, a Bullsi su uzeli prvu pobjedu rezultatom 93-87. U svojoj trogodišnjoj karijeri ostvario je uèinak od 7,9 poena, 6,2 skoka i 1,3 blokade za 23,2 minute igre po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE