Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Taj Gibson: Prestanite kritizirati Hoiberga

Krilo Chicago Bullsa Taj Gibson se ne slaže s brojnim kritikama na račun Freda Hoiberga, pa je tako izjavio sljedeće:

„Jednostavno trebaju da začepe. Svi pokušavaju da diskredituju ovog čovjeka, i to je vrlo teško za njega. On je rookie trener koji trenira grupu veterana. Popustite ga malo. Čovječe. Ionako mu je već dovoljno teško. Kao trener Bullsa imate cijeli grad na svojim leđima. Ali ja mislim da on još uvijek uči, ali i radi dobar posao, tako da ostaje sa nama i nastavljamo raditi s njim bez obzira na sve.“

Ono što je malo čudno jeste da dio kritika na Hoibergov račun dolaze iz njegove svlačionice, tako da su se na njega žalili i Jimmy Butler kao i Joakim Noah.

Ipak, Gibsonova izjava je na mjestu. Ovo jeste Hoibergova prva sezona u NBA. Istini za volju, očekivanja za rookie trenere su malo podignuta s obzirom na uspjehe Brada Stevensa i Stevea Kerra. Ipak, Hoiberg radi dobar posao. Za razliku od Billyja Donovana, on nema superzvijezde poput Kevina Duranta ili Russella Westbrooka na koje se može osloniti.

Ovaj roster jednostavno ne odgovara Hoibergovim zamislima. Gibson zvuči kao da je spreman da sačeka na promjenu rostera ili da Hoiberg razvije vještinu treniranja drugačijeg sistema. Ono što bi mu u tome znatno olakšalo posao jeste kada bi pritisak javnosti malo popustio.

Za sada nam ostaje da vidimo hoće li ovakvi komentari Gibsona izazvati određenu podjelu unutar svlačionice, budući da ima par igrača koji i nisu baš za Hoiberga.

Latest Posts

NE PROPUSTITE