Friday, December 1, 2023

ZADNJE OBJAVE

Tanjeviæ: Veæina NBA trenera je glupa i ne razumiju ništa

Izbornik košarkaške reprezentacije Turske, Bogdan Tanjeviæ, bio je vrlo kritièan prema trenerima u NBA ligi u svom intervjuu uoèi kvalifikacijske utakmice za Eurobasket 2013. godine protiv Italije.

Krilni-centar Enes Kanter, èlan NBA kluba Utah Jazz, odbio je pripomoæi reprezentaciji Turske što je jako razljutilo Tanjeviæa, koji je potom otvorio dušu Gazzetti dello Sport.

“Što ne valja s turskom reprezentacijom? Roster je uglavnom isti kao i prethodnih godina, osim što su tu još i neki klinci 1990.-1992. godišta. Kanter? On je veliki talent (20 godina) i definitivno æe nam nedostajati. Odluèio je ne odazvati se, ali iskreno mislim da on više treba nas nego mi njega. Nije trenirao s nama posljednje tri godine i smatram da to nije u redu”, rekao je Tanjeviæ, pa krenuo “šamarati” NBA.

“Amerika je pravo mjesto za Kantera. Mjesto gdje uopæe ne treba koristiti mozak. Prvo zbog trenera koji apsolutno ništa ne razumiju. U NBA ligi postoje tri do èetiri trenera koji vrijede i koje se pamti. Svi su ostali glupi, ukljuèujuæi Tyronea Corbina (trener Utah). Za njega ne želim ni èuti, a kamoli ga nazvati. Htio sam mu pomoæi i pokazati njegovim igraèima neke stvari s kojima bi postali bolja momèad, ali sada više ne želim. Ne mogu raditi s onima koji ne razumiju ništa. Kanter takoðer. Zaboravio je igrati košarku otkako je otišao u NBA ligu. On je centar, ali je najbolji šuter turske reprezentacije. U Jazzu to ne shvaæaju i guraju ga samo pod koš. Budale”, zakljuèio je Tanjeviæ.

Latest Posts

NE PROPUSTITE