Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tata Dončić:”Porzingis i Luka vole loptu, ne znam kako će to izgledati”

LUKA DONČIĆ ovog je tjedna i službeno proglašen najboljim novakom u NBA ligi. Za 20-godišnjim Slovencem fantastična je sezona u kojoj je postao tek peti rookie s prosjecima većim od 20 koševa, pet skokova i pet asistencija.

U razgovoru za 24ur njegov otac Saša, također bivši košarkaš, a sada trener, osvrnuo se na nagradu i dosadašnji tijek sinove američke karijere.

“Gledajući na to kao otac, za mene je on ionako najbolji na svijetu. Ali čak i gledajući kao trener, imao je konstantnu sezonu i mislim da je potpuno zaslužio nagradu. Iznenadio je sve, pogotovo Amerikance”

Saša Dončić smatra da će Luki druga sezona biti teža.

“On je jako svjestan koliko će biti bitna. Sad je bio neki Europljanin, možda malo iznenađenje, možda su ga na početku malo podcjenjivali… Ali vjerujem da je dovoljno siguran i sposoban da se dobro pripremi za novu sezonu. Ali govorimo od 20-godišnjem dječaku, pred kojim je barem 10-15 godina igranja u NBA ligi. Ne treba biti previše razočaran ne bude li sve išlo kako treba, ali znam da će početi kritike čim na nekoj utakmici ne postigne dvoznamenkasti broj koševa.”

Na parketu će Luka imati dostojnog partnera, Latvijca Kristapsa Porzingisa, koji zbog ozljede nije igrao protekle sezone, a Mavsi imaju i dovoljno prostora pod “salary capom” da dovedu još jedno jako ime.

“Porzingis je vrhunski igrač, ali činjenica je da obojica vole igrati s loptom pa ne znam kako će to utjecati na igru. Obojica su vrhunski igrači i nadam se da će dobro raditi zajedno, a ne jedan drugom biti konkurencija. Ali vjerujem da će se u Dallasu pobrinuti da svi igraju timski i da će to biti lijepa priča”, zaključio je Saša Dončić.

Cijeli članak pročitajte: https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=sport&id=2095969

Latest Posts

NE PROPUSTITE