Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tayshaun Prince: Izborom Mela mi bi osvojili bar četiri naslova

U životu, pa tako i u sportu, često se bavimo “što bi bilo kad bi bilo” pričama. Jednom takvom pozabavio se i legendarni bivši igrač Detroit Pistonsa, Tayshaun Prince. Nisko krilo sjajne generacije Detroita komentirao je jedan od najvećih promašaja drafta uopće, naravno riječ je o propuštanju izbora Carmela Anthonyja.

Prince je gostovao u emisiji CBS-a, a kada je riječ o toj šampionskoj generaciji Pistonsa, često se kao tema povlači i taj opjevani draft 2003. “Mislim da smo izabrali Anthonyja da bismo osvojili možda dva, možda tri, a možda i četiri naslova. Nakon toga bismo imali opciju da nakon moje četvrte ili pete godine ugovora odlučimo što želimo, ali odabirom Anthonyja u startu bismo imali pravog igrača,” istaknuo je Prince.

Kada je riječ o tom famoznom izboru, često se postavlja pitanje kemije i korištenja Carmela unutar momčadi Pistonsa, ali i na to pitanje Prince je ponudio odgovor: “Tko zna, možda bi Anthony ulazio s klupe prvu godinu, dvije, a možda bi odmah i startao, svejedno je. Znali smo da, ako bi Anthony prihvatio ulogu šestog igrača, bismo imali odličnu momčad idućih pet ili šest godina prije nego uprava odluči hoće li zadržati mene ili njega.”

Prisjetimo se kako su Pistonsi te 2003. godine kao drugi izbor drafta izabrali Darka Miličića, pri tom preskočivši Anthonyja, ali i Chrisa Bosha te Dwyanea Wadea.

Ipak, poznavajući karakter Carmela Anthonyja i sve što smo od njega vidjeli do sada u karijeri, nekako sumnjamo u prihvaćanje uloge šestog igrača, ali moramo se složiti s Princeom da sjajna generacija Pistonsa vjerojatno ne bi ostala na samo jednom naslovu, onom iz 2004. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE