Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Teksaški obračun u Houstonu, Miami pokušava zaustaviti Atlantu

Jednako kao i jučer, i večeras će se odigrati 6 NBA utakmica. Na prvi pogled izdvajaju se dvije utakmice – San Antonio Spursi protiv Houston Rocketsa u dvoboju koji bi trebao obilovati koševima, te Atlanta Hawksi protiv Miami Heata u utakmici koja ne bi trebala ići na velik broj poena.

Philadelphia 76ers (11-9) – Detroit Pistons (7-15)  01.00

Philadelphia večeras drugi put dočekuje goste iz Detroita, u prvoj utakmici u Wells Fargo Centeru Pistonsi su neočekivano lako svladali večerašnje domaćine s 94:76, i sigurno Sixersi imaju velik motiv za osvetu večeras. Poraz najprije leži u činjenici da su imali očajan postotak šuta iz igre koji je iznosio svega 29,8%, dok su Pistonsi šutirali solidnih 47,9%, što je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Kod Pistonsa je briljirao centar Greg Monroe koji je ubacio 19 poena, uz to je dodao i 18 skokova, a pratio ga je veteran Tayshaun Prince sa 16 poena te 6 asistencija. U očajnosti Sixersa najbolji je bio Lavoy Allen s 14 poena i 6 skokova, dok su svi glavni igrači u potpunosti zakazali. Zadnje dvije utakmice Philadelphia je igrala s Bostonom, kod kuće su slavili nakon produžetka, a dan poslije su lagano izgubili u TD Gardenu s 92:79. Thaddeus Young s 22 poena bio je najbolji u tom porazu od prije dva dana. Detroit u Philadelphiju dolazi nakon pobjede u Clevelandu protiv Cavaliersa. Bilo je 104:97, a utakmicu sezone odigrao je mladi play Brandon Knight koji je ubacio 30 poena, uz to je uhvatio i 7 skokova. Detroit već sutra igra novu utakmicu, u Palace of Auburn Hills stižu Denver Nuggetsi.

Philadelphia je favorit i trebali bi upisati pobjedu, ne vjerujemo da će ponovit lošu igru kao u prvoj međusobnoj utakmici.

Charlotte Bobcats (7-12) – Golden State Warriors (13-7)  01.00

Ova dva rivala u potpuno različitom raspoloženju ulaze u ovaj meč, Charlotte u nezgodnom trenutku dočekuje goste iz Oaklanda. Bobcatsi su ekipa s najlošijom formom u ligi, ne znaju za pobjedu već sedam utakmica. U zadnjoj utakmici su ponovo doživjeli težak poraz, bolji od njih bili su San Antonio Spursi sa 132:102. Kemba Walker s 23 poena bio je najbolji pojedinac u sedmom uzastopnom porazu. Prekid serije poraza večeras traže protiv Golden Statea, ekipe koja još uvijek ne zna za poraz na gostujućoj turneji, u prve tri utakmice upisali su isto toliko pobjeda, a u zadnjih sedam utakmica upisali su šest pobjeda. U zadnjoj utakmici “Ratnici” su bili bolji od Washingtona sa 101:97, David Lee s 24 poena i 17 skokova bio je prvo ime Warriorsa, a odlično su ga pratili Klay Thompson s 23, te Stephen Curry s 22 poena.

Warriorsi su favoriti i trebali bi pobijediti i tako zadržati odlično raspoloženje pred pravi ispit i gostovanje kod Miamija za dva dana.

Miami Heat (13-5) – Atlanta Hawks (12-5)  01.30

Miami i Atlanta će večeras prvi puta odmjeriti snage ove sezone, a bit će ovo ujedno i derbi utakmica večerašnjeg programa. Miami je  prošloj utakmici prekinuo niz od dva poraza pobjedom nad New Orleans Hornetsima 106:90. LeBron James s 24 poena, 5 skokova i 7 asistencija, te Dwyane Wade s 26 poena bili su najzaslužniji za trinaestu pobjedu Miamija ove sezone. James i društvo će imati težak posao protiv Hawksa, ekipe koja u posljednjih deset utakmica upisala devet pobjeda, što ih svrstava među ekipe s najboljom formom u ligi. U zadnjoj utakmici bili su bolji od Memphisa, ekipe koja trenutno ima najbolji omjer u ligi. Bila je to treća uzastopna pobjeda Hawksa, a najzaslužniji za nju bili su Josh Smith s 24 poena i 8 skokova te Al Horford s 19 poena i 14 skokova. Nošeni tom pobjedom i sjajnom formom Hawksi se u ovoj utakmici s pravom mogu nadati dobrom rezultatu.

Iako je Atlanta u nešto boljoj formi, mi ćemo prednost ipak dati Miamiju, jer imaju veći broj kvalitetnih individualaca koji u svakom trenutku mogu prelomiti utakmicu.

Houston Rockets (9-10) – San Antonio Spurs (17-4) 02.00

Pravi teksaški obračun bit će danas u Houstonu gdje će snage odmjeriti Rocketsi i Spursi, četvrta (Houston) i druga (San Antonio) napadački najučinkovitija momčad lige, što u prijevodu znači da nas očekuje iznimno zanimljiv dvoboj s velikim brojem postignutih koševa. Houston osim što puno zabija, puno i prima koševa, te su posljednji u ligi po broju primljenih koševa po utakmici (103,9). U prošloj su utakmici Rocketsi izgubili od Dallasa 109:116, a utakmica je bila važna i jer se trener Kevin McHale vratio na trenersku stolicu nakon što je izbivao mjesec dana zbog smrti svoje kćeri. James Harden ponovno se diže u formi te je ubacio čak 39 poena, uz 9 asistencija i 6 skokova, ali to nije bilo dovoljno. Spursi su pak najbolji momčadski asistenti u ligi, a i njihova obrana je solidna, na 11. mjestu lige, tako da je jasno tko je favorit u ovoj utakmici. Kada se uzme u obzir da Spursi imaju i 4 uzastopne pobjede, u kojima su igrali vrlo dobro i uvjerljivo slavili, trebalo bi se dogoditi nešto neočekivano da sada izgube. U prošloj utakmici svladali su Bobcatse 132:102 i pri tome pogodili 19 trice, čime su postavili novi rekord franšize.

Spursi igraju sjajno u posljednje vrijeme te bi se njihov pobjednički niz trebao nastaviti i nakon ove utakmice.

Dallas Mavericks (10-10) – Sacramento Kings (7-12)   02.30

Dallas Mavericksi nakon pobjede u Teksaškom obračunu s Houston Rocketsima vraćaju u svoju dvoranu. Protiv Houstona su odigrali jednu pomalo čudnu utakmicu koju su na kraju dobili sa 116:109. Nakon što su u utakmicu ušli odlično i poveli s 19 razlike, Dallas Mavericksi su drastično lošije odigrali nastavak da bi se sredinom treće četvrtine našli u zaostatku od 11 koševa. Ipak odličnom zadnjom četvrtinom dolaze do vrijedne pobjede. Najzaslužniji za to je O.J.Mayo sa svojih 40 koševa. Mayo najbolje koristi izostanak Dirka Nowitzkog te početak sezone igra na All-Star razini i gotovo sam vuče Dallas Maverickse. Sacramento Kingsi su vjerovali ili ne, u nizu od tri pobjede. Zadnja je došla na gostovanju kod Portland Trail Blazersa 99:80. Bila je to prva ovosezonska gostujuća pobjeda u sedam odigranih susreta. Najefikasniji je bio John Salmons sa svojih 19 koševa. Danas će vjerojatno opet biti bez Tyrekea Evansa koji vuče ozljedu koljena.

Dallas bi trebao doći do pobjede i tako prekinuti pobjednički niz gostiju.

Portland Trail Blazers (8-12) – Toronto Raptors (4-17)  04.00

Portland je zadnju utakmicu odigrao vrlo loše te je kod kuće poražen od Sacramento Kingsa rezultatom 80:99. Samo 80 postignutih koševa momčadi koja je do tog trenutka imala nula pobjeda izvan svoje dvorane samo za sebe govori na kojoj razini su bili domaćini. Sa 17 koševa u porazu je najistaknutiji bio LaMarcus Aldridge. Večeras će biti lišeni pomoći Nicolasa Batuma i Wesleya Matthewsa koji imaju manje ozljede, pa će stoga većina tereta pasti na leđa LaMarcusa Aldridgea. Toronto Raptorsi su sinoć gostovali kod Los Angeles Clippersa gdje su poraženi s 102:83. Bila je to jedna zanimljiva utakmica sve do zadnjih 12 minuta koje domaćini dobivaju sa 25:10 i tako rješavaju utakmicu u svoju korist. Imala je momčad Raptorsa nekoliko bljeskova tijekom utakmice ponajviše zahvaljujući DeMaru DeRozanu koji je zabio 24 koša, no nisu imali snage da naprave nešto više.

Dosta nezgodna utakmica za prognoziranje no ipak malu prednost dajemo domaćim košarkašima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE