Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Teletović: Želim ostati u Netsima

Krilni centar Netsa i košarkaški reprezentativac  Bosne i Hercegovine Mirza Teletović imao je burnu sezonu u NBA ligi koja je okončana porazom njegovih Netsa u prvoj rundi doigravanja od Atlanta Hawksa 4:2. Teletoviću je ovo bila treća sezona u NBA ligi a odigrao je samo 40 utakmica zbog pojave krvnih ugrušaka u plućima. Posljednju utakmicu regularne sezone odigrao je tek 22. siječnja protiv Los Angeles Clippersa.

Vratio se Mirza u doigravanju u drugoj utakmici, a u 3 utakmice koliko je odigrao trener Lionel Hollins dao mu je tek 16 minuta, što je bilo i očekivano nakon ozbiljne bolesti koja je zahtijevala posebnu rehabilitaciju.

Novo pitanje oko Teletovića je gdje će Mirza nastaviti svoju karijeru od sljedeće sezone budući da je od ovoga ljeta zaštićeni slobodni igrač. To znači da može primati ponude od drugih ekipa ali ukoliko Netsi izjednače novčanu ponudu Teletović ostaje u Netsima. Mirza je iskazao želju gdje bi želio igrati iduće sezone: „Volim Brooklyn, ljudi su odlični. Ekipu poznajem, posebno doktore, koji su bili izvrsni prema meni kada se dogodila bolest. Stvarno bih želio ostati u Brooklynu. Ne znam što će biti u budućnosti, ali više ću znati u lipnju kada počne prijelazni rok“.

Mirza će pri dogovaranju oko novog ugovora svom novom poslodavcu pokazivati svoje postotke za tricu koja mu je najbolji segment igre. Lani je šutirao odličnih 39%, a u NBA karijeri šutira trice s 36% uspješnosti. BiH reprezentativac odbacio je mogućnost povratka u Europu i igranja za neki veliki europski klub, ali je naglasio da će se odazvati na reprezentativne akcije.

Od sljedeće sezone i momčadi Brooklyna Mirza očekuje da bude bolja nego ove sezone: „Mislim da smo imali dobru sezonu s obzirom na to da nam je ovo bila prva sezona zajedno i s novim trenerom. U odnosu na prošlu sezonu od starih igrača ostali smo samo Williams, Lopez, Johnson i ja. Za Netse je važno da nastave igrati u istom sistemu. Neke promjene su dobre, neke loše ali teško je kada se događa puno promjena“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE