Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tenisice: Tjedna rotacija (3)

Nakon što je prošli tjedan dobio DeMar DeRozan sa svojim Kobe 6 ‘Prelude’ tenisicama koje su mi, iskreno, favorit za pobjednik mjeseca (kojeg vi birate na kraju studenog), vrijeme je za novi NBA tjedan pun nove „vatre“ na parketu.

Krećemo naravno od noći sa ponedjeljka na utorak.

Ponedjeljak – Hassan Whiteside

Tmuran dan što se tiče tenisica, pa sam pobjedu odlučio dati Whitesideu sa njegovim Nike LeBron 12 tenisicama. Popularne patike koje dolaze u mnogo colorwaya, ovo je svojevrsni throwback s obzirom da se oko prvog siječnja naredne godine očekuje izlazak 14. kolekcije LeBronki. 12. kolekciju možete naći na eBayu za ispod $100.

whiteside-tenisice

Utorak – Kyrie Irving

Već drugu sedmicu Irving ulazi u konkurenciju za tenisice sedmice, jer je stvarno teško „prespavati“ prelijepi crno-crni colorway njegove druge kolekcije sa Nikeom. Popularni swish znak kompanije Nike, ovog puta žute boje, se odlično uklopio u ostatak tenisica. Nike Kyrie 2 PE možete naći na internetu kao i u pojedinim Nike prodavnicama za oko $150, dok bi uskoro trebala da izađe varijacija na ove tenisice nazvana Nike Kyrie 2 ‘What The’. Ove tenisice će izaći 12. prosinca (u dva colorwaya, zelenom i bijelom), a ubrzo poslije toga će i Kyrie 3 isto tako vani.

irving-shoes

Srijeda – Stephen Curry

Iako se pomalo čini kako se neki pobjednici ponavljaju, teško je prespavati kada neki poznat igrač izađe na parket u prelijepom colorwayu svojih tenisica. Tako je prije utakmice sa Mavsima Curry na parket izašao u vrlo jednostavnom i čistom dizajnu svojih novih Curry 3 tenisica iz Under Armoura. Iako nisam ogroman fan kompanije UA, moram im reći kaku su sa ovim čistim sivim colorwayom apsolutno zaslužili pobjedu za ovaj dan.

curry-shoes

Četvrtak – Anthony Davis

Kao i prošlog tjedna, iznenađenje predstavlja Nike Air Max koji je prošlog tjedna „uletio“ sa Thabom Sefoloshom, a ovoga će biti uključen zbog Unibrow Davisa. Air Max tenisice su inače za trčanje, ali Davis je ovog listopada od Nikea dobio svoju verziju koja izgleda stvarno odlično. Air Max Audacity inače možete nabaviti za oko $110.

davis-shoes

Petak – Chris Paul, LeBron James, Monta Ellis

Ok, varam malo. Imam pravo, moja je kolumna. Ovo je ipak specijalan dan u očima Amerikanaca, i za specijalan dan igrači imaju pravo nositi specijalne tenisice. Počinjemo sa Paulom, koji je na parket izašao u specijalnoj, Veterans Day ediciji svojih Air Jordan CP3 X koje su izašle prije oko mjesec, mjesec i pol dana. Riječ je o eksperimentalnom dizajnu sa ogromnim Jumpman znakom koji mi je iskreno i najbolji dio ovih tenisica. Ellis je na parket izašao u Air Jordan 16, isto tako Veterans Day edicija. Pomalo čudan, vrećast dizajn, koji je ipak u istoj liniji kao James i Paul danas, zato što su ipak u vojničkoj boji koja mi se izuzetno sviđa. Na kraju nam dolazi James, a moram se ovim putem zahvaliti kolegi Luki Medaku koji mi je i skrenuo pažnju na ove tenisice. Naravno, radi se o Veterans Day ediciji njegove desete Soldier kolekcije sa Nikeom, a obilježava je prelijepi bijeli colorway isprekidan kamuflažnim uzrokom.

lebron-shoes

Subota – Kyle Lowry

Iako obožavam Jordan, Jimmy Butler se mora zadovoljiti sa drugim mjestom za subotu jer je ipak i Monta Ellis dan ranije izašao u istoj ediciji Air Jordana. Pobjedu odnosi Kyle Lowry jer ovaj put nije bilo DeRozana sa nekim ludim dizajnom Kobe tenisica, pa je i Adidas osigurao svoje mjesto na ovoj listi. Adidas Crazylight Boost 2016 u plavo-bijelom colorwayu sa logom Adidasa na peti, plus naravno throwback čarape Toronto Huskiesa su dovoljno za pobjedu. Inače, na ovaj dan su Raptorsi odavali počast nekadašnjim Haskijima koji su bili član originalne BAA (Basketball Association of America), odnosno bili su prva kanadska košarkaška franšiza koja se natjecala u ovoj preteči NBA lige. Dosta povijesti, ove tenisice možete naći u svakom Adidas shopu za oko $120.

lowry-shoes

Nedelja – PJ Tucker

Napokon! PJ Tucker je svim poznavaocima ljubitelja tenisica u NBA ligi poznat kao „bolestan“ kolekcionar i baš sam čekao dan kada će izbaciti nešto jako dobro na parket. Dočekao sam to u utakmici sa mojim Netsima, gdje je Tucker izašao u jednostavnim crno-bijelim Air Jordan 12 Low ‘Taxi’ tenisicama. Ove tenisice su izašle prije čak 12 godina, dvije godine prije nego što je Tucker uopće izabran na draftu. Ovime je samo pokazao koliko mu je ustvari duboka kolekcija, a iskreno jedva čekam do kraja sezone gledati što je još u pripremi ovog niskog krila Phoenix Sunsa.

tucker-shoes

Pobjednik sedmice je…PJ Tucker! Ne mogu prespavati ediciju drugog najvećeg kolekcionara patika (još te čekam Uncle P…) među aktivnim NBA igračima. Jednostavan dizajn, pravi throwback i prelijep colorway, meni je to iskreno dosta. Večeras počinje nova sedmica, a još uvijek čekamo neke „opasne“ sneakerheade poput već spomenutog Nicka Younga ili Brandona Knighta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE