Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tenisice: Tjedna rotacija

U NBACro „laboratoriju“ uvijek tražimo nove stvari kako bi vam olakšali i upotpunili praćenje NBA lige u cijelosti, od onoga što se dešava na parketu pa sve do trening centara i liječničkih ureda unutar samih NBA franšiza. Nakon dugo vremena, od sada, pokrivamo još jedan aspekt NBA kulture koji smo do sada manje pratili. Od sada, svake nedjelje ćete moći naći detaljan pregled što su to NBA zvijezde nosile na parketu koje noći. Dosta ljubitelja NBA lige su i ljubitelji sneakerhead kulture, tako da će ova kolumna pomoći da se približi taj dio i taj aspekt ove igre koju svi volimo. Svake nedelje ćete moći naći najbolji par tenisica nošen na NBA parketu za svaku noć u tjednu, te ću od tih pobjednika dana izabrati pobjednika tjedna.  Na kraju mjeseca ćete vi imati priliku da izglasate pobjednika mjeseca, dok ćemo na kraju sezone izglasati pobjednika za NBA sezonu. Da ne dužim još mnogo, vrijeme je za prvu noć NBA sezone.

Utorak – LeBron James

Osim sa svojim triple double, LeBron James je zapalio parket svojim tenisicama. Popularni Kralj će biti krunisan kao pobjednik za dan utorak. Naime, on je na parket izašao u svojim novim Soldier 10 tenisicama, i to sa već provjerenim Cool Grey uzorkom boja. Još jedan razlog zašto je baš James pobijedio, jeste da je čitava startna petorka Cavsa izašla u istom colorwayu, s tim da je recimo Kevin Love izašao u Hyperdunk tenisicama, a ne u Soldier 10 seriji.  One su izašle ovo ljeto, a trenutna cijena je $130.

james

Srijeda – Russell Westbrook

Kako prespavati novu „vatru“ koju je izbacio svemogući Jordan, a još koju nosi svemogući Westbrook?! U pobjedi OKC-a nad Philadelphijom, Westbrook je na parket izašao u novim Air Jordan XXXI Banned tenisicama koje su prosto planule sa svih polica sneaker prodavnica u svijetu. Pri tome, izašao je u dosada najboljem colorwayu, a to je crveno-crni. Ove tenisice su izašle u rujnu, a trenutna cijena je $185. Na oficijenom Jordan sajtu do sada su ostale samo naradžasto-crne kombinacije, što pokazuje koliko je ovaj par tenisica osvojio sneaker svijet.

westbrook

Četvrtak – Dwyane Wade

Kako ne ispoštovati povratak kući? Dwyane Wade je u prvoj domaćoj utakmici Chicago Bullsa nosio tenisice kineske kompanije Li-Ning zbog koje je napustio Jordan 2012. Tenisice nošene protiv Bullsa zovu se Li-Ning Way Of Wade 5 ‘Coming Home’ a čitave su, naravno, crvene, što je boja Chicago Bullsa. Te tenisice su par dana nakon debija Wadea izašle i u prodaju, a cijena je $165.

wade

Petak – Kevin Durant

Novi član Golden State Warriorsa možda i nije najpopularniji igrač u NBA svijetu, ali Nike ga je dosta „pogurao“ sa novim signature tenama. U pobjedi Dubsa nad Pelicansima, KD je debitovao devetu kolekciju svojih tenisica, u žuto-crnom colorwayu. KD9 PE tenisice teško možete naći u prodavnicama jer su prosto planule ovo ljeto, a i ako nađete, naći ćete vjerojatno za oko $150. Jako blizu pobjedi je bio i Steph Curry u novim Under Armour Curry 3 tenama, ali na kraju je ipak boja presudila, s obzirom da mi se nije baš previše svidio čisto plavi colorway ovih tenisica.

durant

Subota – James Harden

Iako je LeBron izašao u novom colorwayu svojih Soldier 10 tenisica, ipak pobjedu dajem Hardenu. Brada je izašao na parket u prvim signature tenama koje je radio sa Adidasom. Inače, zovu se adidas Harden vol. 1 ‘Pioneer’, a pobjedu danas je odnio zbog prelijepog novog načina na koji Adidas dodaje svoj znak na patike, kao i zbog pomalo smiješnog i naglog prelaza dominantno crnih tenisica na kristalno čistu bijelu boju iznad prstiju. Ove tene nećete moći kupiti sve do trećeg prosinca, a onda ćete morati dati razumnih $140 kako bi ovu ‘vatru’ nosili ili jednostavno imali u vašoj kolekciji.

harden

Nedelja – Stephen Curry

Ako nije pobijedio u petak, onda je trenutni MVP bez ikakve konkurencije pobijedio za nedelju. Nakon što je u petak izašao u meni mrskom čisto plavom colorwayu, ovaj crni Lights Out model mi se stvarno sviđa. Crne tenisice sa narandžastim outlineom oko jezika te žutim podnožjem, Under Armour je svakako „počastio“ Currya sa ovim tenisicama. Ove tenisice su izašle prije par dana, a izašlo je dosta colorwaya. Primarni je onaj kristalno plavi, kojeg ćemo vjerojatno najviše i gledati, s obzirom da je napravljen u bojama Dubsa. Cijena ovih patika je $140 do $150.

curry

Na kraju je ostalo samo da izaberemo pobjednika prvog tjedna, i efektivno pobjednika za mjesec listopad, a to je…Russell Westbrook. Iako su ostale tenisice isto tako fantastične, teško je preći preko stvarno odličnog dizajna nove, 31. po redu kolekcije Air Jordan tena. Iako mi se više sviđa plavo-bijela kombinacija, ova klasična crveno-crna je osvojila kako mene, tako i sve ljude koji su u rekordnom roku „očistili“ Nike prodavnice kupujući ove tenisice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE