Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Terry: ”Gervin je radio samnom prošlo ljeto”

Spursi i Mavsi se èesto ne miješaju, ali George ”The Iceman” Gervin je cijelo ljeto služio Jasonu Terryu kao mentor. Terryeve komentare na tu temu proèitajte u kraæem intervjuu.

Zapoèeo si ovu sezonu najbolje u svojoj karijeri, ali smo nedavno èuli da si preko ljeta radio sa Georgeom Gervinom. Kako ste došli na tu suradnju?
Poèeo me trenirati 2002. i onda sam ponovno otišao njemu ovoga ljeta. Igrali smo golf i trenirali tri puta dnevno. Kada si bio deset godina u ligi znaš kako treba šutirati. Ali samo to što si sa èlanom kuæe slavnih mnogo ti pomaže što se mentalne strane tièe. A mislim da ti to puno više znaèi od samog šutiranja.

Uopæe nismo znali da ”The Iceman” poduèava igraèe tijekom ljeta. Na èemu ste radili?

Stvarno nije. Mislim da je trenirao još sa Stephonom Marburyem i da je on te godine zabijao bolje nego ikad upravo zato jer ga je Ice trenirao. On to zapravo ne radi, stoga mi je velika èast. Njemu pripisujem mnogo zasluga za moj uspjeh.

A na terenu, mislim da sam šutirao negdje oko 500 šuteva po danu, ali sve sa poludistance. Trice uopæe nisam šutirao. Pokazao mi je kako mogu gdje hoæu na terenu skoèiti te šutirati sa pravilno postavljenim ramenima. On ima nešto što se zove ”jedan dio”. To je zapravo metoda kojom se on koristio. Stoga svaki put kad ja šutiram i on skoèi te uhvati loptu vièe ”Jedan dio, jedan dio.”

Kako si uopæe pridobio legendu Spursa da radi s tobom ovo ljeto? Moram biti iskren: Nisi baš najpopularnija osoba u San Antoniu.

Da, nisam uopæe. Ali moj je ujak iz Detroita, odakle je i Ice. Njegov sveuèilišni trener, Meriweather, mi je rekao: ”Ice bi volio raditi s tobom i sve što moraš napraviti jest nazvati ga.” Nazvao sam ga kad sam bio u Atlanti i rekao mi je: ”Momèe, veliki sam fan tvoje igre, gledao sam te. Doði ovdje i provest æemo neko vrijeme zajedno.”

Stoga svi ti treninzi su bili zapravo u San Antoniu? Pogaðam da te nisu baš lijepo gledali tamo?
Upravo tako. Ova dvorana u kojoj smo vježbali, Concord Athletic Club, je prepuna Spursovih fanova. Èim uðem u dvoranu oni poèmu nešto u stilu: ”Kojeg vraga ti radiš ovdje?” Ali meni je bilo super. Jer nema sumnje da je Gervin jedan od najboljih kad doðemo na to podruèje. Najbolji je.

Sve ti definitivno odgovara. Vodiš u natjecanju za šestog èovjeka i ljudi poèinju tvoje ime spominjati u istoj reèenici sa All-Star momèadi. Ali jedno zadnje pitanje: Zašto nije vježbao sa tobom ”finger roll”?
Rekao mi je da je to kao da me pokuša nauèiti da narastem do 198cm. To se nikad neæe dogoditi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE