Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Terry i Barea žele ostati u Dallasu

Ovogodišnji prvaci NBA lige, Dallas Mavericksi mogli bi znatno izmijeniti izgled ekipe za sljedeæu sezonu jer su istekli ugovori èak šestorici igraèa.

Vjerojatno se veæina tih igraèa želi vratiti u Maverickse, no pitanje je koliko æe to biti moguæe jer se oèekuju promjene u naèinu poslovanja lige, ukljuèujuæi salary cap. Što æe biti u novom kolektivnom ugovoru još nitko ne zna, ali promjena æe sigurno biti. J.J. Barea, Caron Butler, Brian Cardinal, Tyson Chandler, DeShawn Stevenson i Peja Stojakoviæ su ovoga ljeta slobodni igraèi i neki od njih sigurno neæe igrati sljedeæe sezone u Dallasu.

Barea je jedan od onih koji žele ostati i pokušati obraniti naslov sljedeæe godine. On je imao važnu ulogu u ovogodišnjem pohodu na naslov jer je u nekoliko utakmica svojom energijom i prodorima uspio preokrenuti tijek utakmice u korist svoje momèadi.

“Ako baš želite u postotcima, mislim da sam 75 posto siguran da æu se vratiti u Dallas”, izjavio je Barea za ESPN Dallas. “Ostalih 25 posto je moguænost igranja u nekoj drugoj ekipi. Ekipa u Dallasu je sjajna i ne bi mi smetalo ponovno ulaziti s klupe.”

Ipak, vrlo vjerojatno æe se još nekoliko ekipa ukljuèiti u borbu za dovoðenjem Baree. Osim njega, puno æe zanimanja od ostalih ekipa privuæi i Butler i Chandler te se oèekuje da æe neka ekipa ponuditi i više nego što to Dallas može ponuditi te tako oteti nekog od prvaka lige. Pretpostavlja se da æe Dallas htjeti zadržati Chandlera koji im daje neophodnu igru i energiju u obrani te bi Butler morao ili pristati na ugovor sa znatno manjim iznosom plaæe ili prihvatiti veæi ugovor ali u nekoj drugoj momèadi.

Ugovor za sljedeæu sezonu ima potpisan Jason Terry, ali to mu je posljednja godina te bi i on rado ostao u Dallasu i produžio svoj ugovor na još nekoliko godina. Takoðer je progovorio i o trenutnoj obustavi rada u ligi te je oèito da on nije optimistièan oko postizanja dogovora.

“Jednostavno reèeno, želim se umiroviti kao èlan Mavericksa”, izjavio je Terry. “Kad god sezona krene mislim da æemo se lako dogovoriti oko produženja ugovora. Što se tièe lockouta, nigdje ne žurimo, ne želimo postiæi dogovor na brzinu samo da se spasi sezona. Vlasnici se oèito drže svojih zahtjeva pa æemo i mi tražiti svoje.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE