Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Teška ozljeda Danielsa protiv Magica (video)

Derbi veèeri odigran je TD Gardenu gdje su domaæini, Boston Celticsi svladali Orlando Magic rezultatom 91-80. Utakmicu je obilježilo nekoliko ružnih situacija od kojih se izdvaja teška ozljeda Danielsa, kojega su morali iznijeti s terena na nosilima.

U drugoj èetvrtini bili smo svjedoci teškoj ozljedi Marquisa Danielsa koji je u jednom duelu sa Arenasom ostao ležati nepokretan na parketu. Nakon toga je hitno prevezen u bolnicu. O kakvoj je ozlijedi rijeè trenutno još nemamo informacija. Lijeènièko osoblje u dvorani imobiliziralo je glavu i vrat 30-godišnjaka i na nosilima ga otpravilo do nedaleko parkiranog vozila hitne pomoæi. Palcem u zraku Daniels je publici dao do znanja da u pitanju nije teška ozljeda, a kakva je toèno znat æe se nakon obavljenih pretraga.

Isto tako dodajmo i to kako je nezgodno pao i Glen Davis, koji je snažno udario glavom u pod, ali sreæom je Davis završio bez težih posljedica jer se uskoro vratio na parket.

Tom negativnom epilogu ozljeda pridodao se i Dwight Howard koji je nenamjerno zadobio nes(p)retan udarac u lice od turskog košarkaša Semiha Erdena. Posljedica toga je samo zacrvenjelo oko centra Magica. Osim ovog nespretnog udarca, Howard je imao i manji sukob s Kendrickom Perkinsom kojega je u jednom dvoboju lagano udario laktom u tijelo te zaradio tehnièku pogrešku.

Što se tièe samog tijeka utakmice, prvu èetvrtinu dobili su košarkaši Orlanda dok su preostale tri otišle na stranu Bostona. Prvo poluvrijeme odlièno je odigrao Howard koji je u tom periodu postigao 22 poena i èinilo se da ga obrana Bostona ne može nikako zaustaviti. Na nakon velikog odmora Boston podiže obranu na višu razinu, mijenjaju Perkinsa, Garnetta i Davisa na Howardu koji je do kraja utakmice uspio postiæi još samo 6 poena. Osim dobre obrane u reketu, Boston je uspio zaustaviti najjaèe oružje Orlanda, a to je šut za tri poena. Igraèi Magica su pogodili samo 3 trice od èak 24 pokušaja što je mizernih 12,5%.

Najbolji igraè utakmice bio je Rajon Rondo koji je ovu utakmicu odigrao vrlo dobro napadaèki te završio kao najbolji strijelac svoje ekipe sa 26 poena , a upisao je i 7 asistencija. Ray Allen postigao je 11 poena, od èega dvije trice, što znaèi da treba ubaciti još samo tri šuta iza linije za tri poena kako bi dostigao Reggieja Millera na prvom mjestu ljestvice najboljih tricaša u povijesti lige.

Kod Magica je Howard postigao 28 poena uz 13 skokova, a Ryan Anderson 12 poena uz 7 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE