Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Teška situacija u Miamiju

Kad je LeBron James ljetos napustio Miami kako bi se vratio kući u Ohio, znalo se kako je Heat dosta oslabljen. Hrabriji su govorili kako neće doći ni blizu osvajanja naslova prvaka. Međutim, gotovo nitko nije mogao pretpostaviti da će se momčad s Wadeom, Boshom, solidnim McRobertsom i još uvijek korisnim Dengom rukama i nogama boriti za doigravanje. Iako zaostaju samo jednu utakmicu za osmim Bostonom i dvije za sedmim Brooklynom, sami igrači su počeli javno progovarati o ovosezonskim problemima, a to nikad nije dobar znak.

Prvo su izgubili McRobertsa koji je pokidao menisk prije nego što se sezona uopće zahuktala, onda su otkrili nebrušeni dijamant Hassana Whitesidea, Wade se pomalo vraćao i upravo kad su dovođenjem Gorana Dragića pokazali ozbiljnost, opasna ozljeda Bosha (krvni ugrušak u plućima) upropastila je sve. Čak je i poslovično čvrsti Deng završio na magnetskog rezonanci koljena. Dwyane Wade o tome je rekao:

„Uđemo u svlačionicu i nemamo pojma tko će izaći na teren. To je razočaravajuće, ne da nismo imali jednog ili dva igrača na raspolaganju, nego većinu. To je najgore“, rekao je Wade i nastavio: „Nadam se kako možemo izvući nešto pozitivno iz svega toga u ovih zadnjih par tjedana sezone. Ako se uspijemo izvući iz svega ovoga i ući u doigravanje, to bi bila velika stvar za ovu momčad. Još uvijek se nadam da će nešto dobro izaći iz ove sezone.“

Dok Wade kapetanski pokušava skupiti krhotine momčadi, njegov suigrač Mario Chalmers više je zabrinut svojim statusom u momčadi. „Više  ne znam koja je moja uloga ovdje“, požalio se Chalmers, „Ne znam što bih trebao raditi. Puno nas je ispalo iz ritma i teško je pratiti što se događa – kad ću dobiti loptu, kad ću pucati, jednostavno više ništa ne znam. Valjda treba biti spreman na sve.“

U takvoj situaciji, mnogi će uputiti pogled prema novoj akviziciji Goranu Dragiću. Slovenski bek iznudio je zamjenu u momčad po vlastitom ukusu, igra za novi ugovor ovog ljeta i svakako mu je u najboljem interesu dati sve od sebe. Međutim, čini se kako je duga sezona ostavila traga i na njemu:

„Osjećam se kao da ne mogu ići svom snagom, kao da sam bez goriva“, požalio se nedavno.

Statistika ide u prilog njegovim riječima – u posljednje četiri utakmice ima prosjek od devet koševa, 4,5 dodavanja i tri izgubljene lopte u 33 minute na parketu. Ukupno šutira 35,6%, od čega je šut za tricu 4-12. Heat nema puno vremena za popravak, no raspored im ide na ruku: u tri domaće utakmice zaredom prvo večeras (utorak) igraju protiv izravnog konkurenta Charlottea, a onda protiv Chicaga i Toronta moraju pokazati kako im je u doigravanju doista i mjesto.

Latest Posts

NE PROPUSTITE