Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Teška vremena u Phoenixu

Navijaèi i èelnici Phoenix Sunsa trenutno proživljavaju najteže trenutke od 2004. godine, godine kada je krenula era Stoudemirea i Nasha. Doduše još postoji teoretska moguæost da Sunsi ulove mjesto meðu osam najboljih na Zapadu i ne ponove sezonu 2008/09.

Podsjetimo,  rijeè je o jedinoj sezoni u zadnjih šest godina kada se košarkaši iz grada kaktusa nisu uspjeli plasirati u doigravanju usprkos pozitivnom skoru od 46 pobjeda i 36 poraza. Za dvije pobjede im je utekao Utah Jazz. Isto tako zanimljivo je spomenuti kako su u toj sezoni Sunsi bili nakon regularne sezone 13. momèad u ligi, ali i dalje nedovoljno za veoma jaki Zapad. Upravo u toj sezoni se zamijenio dvojac Porter-Gentry na klupi Sunsa.

Nakon te godine Gentry je uspio podiæi ekipu i odvesti ih do konferencijskog finala gdje su bili slabiji od Lakersa. I kada se sve èinilo idilièno te da bi mogli ponoviti prošlogodišnji uspjeh, šokirala ih je vijest o odlasku Amarea Stoudemire.

I time je završila spomenuta era Sunsa, ušli su u neko novo razdoblje, razdoblje gdje se muèe veæ tjednima, a ukoliko ne naprave neke drastiène promjene muèit æe se i u nastavku sezone.

Isprièao se i predsjednik

Pred medije je nakon sramotnog poraza protiv Denvera, kojeg je na njihovu sreæu zasjenio još veæi poraz Cavaliersa, stao predsjednik Sunsa Lon Babby. Putem lokalnog radija iskoristio je priliku i isprièao se svim navijaèima kluba.

“Ukoliko ste vlasnik sezonskih ulaznica ili netko tko mari i ulaže u ovu organizaciju, vjerojatno se osjeæate kao i ja kada sam gledao tu utakmicu”
, zapoèeo je Babby. “Vjerojatno ste razoèarani zbog malo pokazanog truda na utakmici. Mislim da ljudi zaslužuju da im ovo kažem, nema se tu šta ublažavati. Ni nama ovo nije lijepo gledati kao ni vama. Ali mislim da možemo bolje nego do sada. Prošle godine smo imali nevjerojatnu kemiju u momèadi i teško je to ponoviti.”

Dan nakon toga, odnosno sinoæ, Sunsi su ipak uspjeli upisati treæu pobjedu u 11 odigranih susreta. No, pobijedili su ‘loše‘ Netse i to tek nakon dodatnih pet minuta. Jedno je sigurno, Sunsi nešto moraju mijenjati. Najèešæe se spominje ime Stevea Nasha, èijim bi tradeom ekipa mogla krenuti u proces pomlaðivanja i stvaranja momèadi za buduænost.

No, pitanje je hoæe li Steve Nash tražiti trade, naime jednom prilikom je izrazio želju da odradi ugovor do kraja u dresu Sunsa. Ali neke stvari su se promijenile nakon spomenutog poraza, (po)najbolji organizator igre u ovom stoljeæu je upozorio na neke nedostatke u njegovoj momèadi.

Spomenimo kako su u Phoenixu u samo godinu dana izgubili Amarea Stoudemirea i Luisa Amundsona kao slobodne igraèe, te Leaonadra Barbosu kao zamjenu za Turkoglua koji se nije najbolje snašao u dresu Sunsa. Nakon toga u nedavnom tradeu napustio ih je najbolji turski košarkaš i Jason Richardson, a za uzvrat su dobili veæ naèetog Cartera, te Marcina Gortata i Mickaela Pietrusa.

Isto tako treba spomenuti kako njihova vanjska linija, trojac Nash-Carter-Hill ukupno ima 107 godina. Hill 38, Nash 36 i Carter 33. Sigurno NBA fanovima u Arizoni ove sezone nije lako. Trenutno se sa omjerom od 16 pobjeda u 37 odigranih susreta nalaze na 11. mjestu svoje konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE