Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Texas brani naslov u Haier Shooting Stars

All-Star vikend u Los Angelesu polako uzima zamaha i nakon juèerašnje uzbudljive utakmice mladih NBA igraèa, danas su na rasporedu natjecanja u raznim vještinama.

Prvo æe snage u šutiranju odmjeriti ekipe Atlante, Chicaga, Los Angelesa i Texasa u natjecanju pod nazivom Haier Shooting Stars.

U ovom natjecanju svaka ekipa se sastoji od tri èlana. Jedan èlan je aktivni NBA igraè, jedan je slavna osoba iz povijesti pojedine ekipe, dok je treæi èlan jedna WNBA igraèica.

Prošle godine najbolji je bio Texas koji æe ove godine pokušati obraniti naslov, nešto što se još nije dogodilo u povijesti ovog natjecanju. Texas æe predvoditi Dirk Nowitzki a pridružit æe mu se i Kenny Smith, analitièar medijske kuæe TNT, te igraèica San Antonio Silver Starsa Roneeka Hodges.

Domaæu ekipu, ekipu Los Angelesa vodit æe krilni centar Lakersa Pau Gasol zajedno s legendom Lakersa Rickom Foxom te Tinom Thompson iz WNBA ekipe Los Angeles Sparks. Al Horford, centar Hawksa, bit æe predstavnik ekipe Atlante, a pridružit æe mu se još Coco Miller, igraèica Atlanta Dreama te Steve Smith, nekadašnji All-Star igraè Hawksa.

Ekipa Chicaga æe se pouzdati u vještine mladog Taja Gibsona, nešto starijeg Stevea Kerra, peterostrukog osvajaèa NBA prstena te u Catherine Kraayeveld, igraèicu ekipe Chicago Sky koja slovi za jednu od najboljih tricašica WNBA lige.

Natjecanje se odvija tako da na terenu postoji šest pozicija za šutiranje, pri èemu se mora pogoditi koš s jedne pozicije da bi se prešlo na sljedeæu. Svaka ekipa ima vremensko ogranièenje od dvije minute i pobjednik je ona ekipa koja u kraæem vremenu pogodi koš sa svih šest pozicija.

Nakon ovog natjecanja All-Star æe se nastaviti natjecanjem u vještinama (Taco Bell Skills Challenge), natjecanjem u tricama (Foot Locker 3-Point Contest) te kao šlag na kraju slijedi natjecanje u zakucavanju (Sprite Slam Dunk).

Pobjednici natjecanja Haier Shooting Stars kroz godine:

2004 – (Los Angeles) Magic Johnson, Derek Fisher, Lisa Leslie

2005 –  (Denver) Dan Majerle, Shawn Marion, Diana Taurasi

2006 – (Houston) Steve Kerr, Tony Parker, Kendra Wecker

2007 – (Las Vegas) Bill Laimbeer, Chauncey Billups, Swin Cash

2008 – (New Orleans) David Robinson, Tim Duncan, Becky Hammon

2009 – (Phoenix) Bill Laimbeer, Aaron Afflalo, Katie Smith

2010 – (Dallas) Kenny Smith, Dirk Nowitzki, Becky Hammon

Latest Posts

NE PROPUSTITE