Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Teža ozljeda Tima Duncana

Prije samo nekoliko dana Tim Duncan propustio je prvu utakmicu ove sezone, prije svega zbog toga što je tako dobio koji dan odmora više i saèuvan je od ozljeda. Meðutim juèer se upravo to dogodilo iskusnom igraèu, a ostvarila se najgora noæna mora Spursa.

Duncan je sinoæ u pobjedi Spursa protiv Warriorsa išèašio gležanj lijeve noge te se do daljnjega ne oèekuje njegov povratak utakmicama što je ozbiljan udarac za momaèad sa najboljim omjerom u NBA ligi.

Trener San Antonija Gregg Popovich izjavio je da æe Duncan biti izvan parketa neko vrijeme, a rok povratka nije odreðen. Antonio McDyess, iskusni centar Spursa, izjavio je da je poslije utakmice prièao sa 34-godišnjim Duncanom koji oèekuje da æe propustiti nekoliko tjedana.

Najprije sam pomislio da je uèininjena još veæa šteta, da je noga slomljena ili da je došlo do frakture. Sretan sam što je ipak rijeè samo o uganuæu jer sam mislio da je nešto gore od toga“ izjavio je McDyess.

Duncan je protekle dvije sezone èesto trpio bolove i imao problema sa ozljedama, ali ove sezone je zdrav i spreman odveo Spurse u vrh lige, uz moguænost da Spursi obore klupski rekord od 63 pobjede koji je postavljen u sezoni 2005/06. Los Angeles Lakers zaostaju sedam pobjeda za Spursima sa 12 utakmica do kraja sezone, pa je trener San Antonija mogao ove subote saèuvati Duncana koji je do tada bio jedini igraè u ekipi sa svih 68 nastupa.

Popovich je rekao da je htio saèuvati Duncana od moguæe ozljede, ali sluèaj je htio da se to dogodi sa nekoliko dana zakašnjenja.

Vidio sam koliko ga je boljelo. Nije on jedan onih igraèa koji æe glumiti ozljedu. Nije dobro što je došlo do toga, ali uz malo sreæe propustiti æe samo nekoliko utakmica“ izjavio je Duncanov suigraè Manu Ginobili.

Oèekuje se da æe Duncanovo mjesto preuzeti Tiago Splitter, koji je ove sezone došao u NBA ligu iz Europe. Veæ je startao u subotnjoj utakmicu koju je Duncan propustio te je ubilježio 10 koševa i 14 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE