Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thabo Sefolosha: Schröderu neće biti lako

,,Dennis Schröder ima nevjerojatan talenat“, izjavio je nedavno bek Atlanta Hawksa Thabo Sefolosha za lokalni Journal-Constitution. ,,On će biti veliki igrač. On će biti naš startni playmaker budućnosti. No, to mu neće biti lako. Mislim da ćemo mu svi morati pomoći u tome. Mislim da je ogroman pritisak da tako mlad igrač na svojim ramenima ,,nosi“ našu momčad. Moramo se svi potruditi da mu olakšamo posao.“

Dennisa su Hawksi kao dvadesetogodišnjaka na draftu 2013. godine izabrali kao 17. pick nakon što je igrao za njemački Braunschweig.

U prvoj sezoni za Hawkse je odigrao 49 utakmica i prosječno bilježio 3,7 koševa, 1,2 skoka i 1,9 asistencija za 13,1 minut u prosjeku po meču. Sljedeće sezone je odigrao 77 utakmica (10 startao) i povećao prosjek koševa na 10, ali je i povećao broj asistencija (4) i skokova (2,1) u prosjeku. U prošloj i njegovoj dosad trećoj sezoni u NBA karijeri je opet nastavio da napreduje. U njoj je odigrao 80 utakmica (6 startao) i postizao je u prosjeku 11 koševa, 4,4 asistencije, 2,6 skokova i 0,9 ukradenih lopti po utakmici.

Pred kraj sezone je odigrao nekoliko dobrih utakmica što je bilo dovoljno da dobije povjerenje trenera Mikea Budenholzera i vlasnika Hawksa. Zato su nekoliko dana prije ovogodišnjeg drafta zamijenili u trostrukom tradeu dotadašnjeg startnog playmakera Jeffa Teaguea u Indiana Pacerse, a zauzvrat dobili pravo na 12. izbor na draftu od Utah Jazza kojim su izabrali Taurena Princea.

Ostaje na vidjeti hoće li se Dennis dokazati kao startni playmaker i tako sebi na ljeto 2017. godine kada postaje zaštićeni slobodni igrač osigurati višemilijunski ugovor.

Latest Posts

NE PROPUSTITE