Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thibodeau: Butler je nevjerojatan, on je zvijezda

Svi znamo da je trener Bullsa Tom Thibodeau perfekcionista koji od svojih igrača uvijek traži maksimum, tako da se svaka pohvala na račun njegovih igrača treba uzeti ozbiljno.

Thibodeau je impresioniran igrama beka Jimmyja Butlera; ”On je nevjerojatan, igra kao zvijezda, stavljamo ga na sve pozicije od razigravača do visokog krila. Pametan je, čvrst i radi ono što ekipi treba.”

Još jedna zanimljiva vijest o Butleru stiže od novinara Joea Cowleya (Chicago Sun Times) koji govori da je Butlerove famozna ponuda ovo ljeto od strane Chicago Bullsa iznosila 40 milijuna dolara na 4 godine, točnije 10 milijuna dolara po sezoni, što je sitniš kada vidimo kako Butler igra početak sezone.

Nakon 14 odigranih utakmica, Butler je prvi strijelac Bullsa (21,6 poena po utakmici), ima 6 skokova i 3 dodavanja u prosjeku, a šutira odličnih 50 posto iz polja i 83 posto sa slobodnih bacanja.

Kada na te brojke spojimo odličnu obranu i čvrstinu (Butler ove sezone igra čak 39 minuta po utakmici), onda je jasno da će Butler sljedeće ljeto biti dobro plaćen jer će biti restricted free agent, što znači da će primati ponude od drugih klubova koje će Bullsi trebati izjednačavati ako ga žele imati na rosteru u budućnosti.

Butler je izuzetno skroman što se tiče svojih mogućnosti: ”Ja nisam zvijezda, ja sam dobar igrač uloge u odličnoj ekipi koja ima mnoštvo odličnih igrača. Ja volim biti u takvoj ulozi, zvijezda nikada nije bila pokraj moga imena, nikada neće biti, ja volim biti igrač ispod radara.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE