Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thibodeau pomaže Kingsima

Donedavni trener Chicaga Tom Thibodeau službeno uživa u odmoru i slobodnim danima nakon 5 godina u Vjetrovitom gradu, gdje je zabilježio poštovanja vrijedan omjer 255-139, nastupivši u doigravanju svake godine.

Neslužbeno, međutim, Thibodeau luta NBA ligom nudeći svoje usluge kolegama koji ga pozovu. Upravo tako su se spojili putevi njega i Sacramento Kingsa, čiji trener George Karl  izuzetno cijeni duboko poznavanje organizirane obrane kojom se Thibs proslavio. Bit će u momčadi do subote, a Karl je njegov dolazak komentirao riječima: „Mislim kako ga intrigira naš napad, a nas intrigira njegovo poznavanje obrane.“

Thibodeau dobro poznaje dosta igrača Kingsa – s Cousinsom i Gayem surađivao je u nacionalnoj selekciji SAD-a, Ronda dobro poznaje iz Bostona gdje je bio pomoćnik Doca Riversa, a s Belinellijem je surađivao prije tri godine u Chicagu. Kingsi su u ovom trenutku najgora obrambena momčad u ligi gdje primaju gotovo 110 poena po utakmici. Čini se kako se već osjeti Thibodeauov utjecaj, jer obrana Kingsa je ipak izgledala nešto bolje u porazu protiv Memphisa (104 primljena poena) i pobjedi protiv napadački opasnog Dallasa (101 primljen poen).

Latest Posts

NE PROPUSTITE