Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thibodeau proglašen trenerom godine

Najboljim trenerom NBA lige za sezonu 2010/11 proglašen je 53-godišnji šef struke Chicago Bullsa Tom Thibodeau. Aktualna sezona prva mu je u samostalnoj trenerskoj karijeri.

Thibodeau je funkcije pomoænog trenera do sada obnašao više od 20 godina u Minnesoti, San Antoniju, Philadelphiji, New Yorku, Houstonu i Bostonu, a Chicago je preuzeo prošle godine. U aktualnoj sezoni odveo je Bullse do omjera pobjeda i poraza 62-20 što je do sada zabilježeno samo jednom na poèetku trenerske karijere. Do sad je taj rekord, uz isti omjer uspješnosti u Phoenixu, držao aktualni trener Sacramento Kingsa Paul Westphal.

“Ovdje sam godinu dana i shvaæam koliko sam sretan što sam tu. Grad je divan, navijaèi, klub, igraèi isto i ako sam trebao èekati 20 godina da dobijem ovaj posao, isplatilo se”, kazao je.

Thibodeau je u izboru medija dobio 475 bodova i 76 prvih mjesta. Philadelphijin Doug Collins dobio je 18 prvih mjesta i ukupno 210 bodova, dok je San Antonijev Gregg Popovich završio na treæem mjestu u glasovanju.

Vodeæi Bullse do Thinodeaua samo su trojica trenera proglašavana najboljim u NBA ligi – Johnny Kerr (1967.), Dick Motta (1971.) i Phil Jackson (1996.).

Latest Posts

NE PROPUSTITE