Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thibodeau: Sviđa mi se ekipa

Jedna od najboljih nadolazećih ekipa u NBA ligi je svakako ekipa Minnesota Timberwolvesa, koju sada vodi jedan od najboljih trenera u ligi, Tom Thibodeau. Popularni Thibs je nakon otkaza u Chicagu dobio šansu da vodi ekipu od koje se očekuje da napokon počne da koristi ogroman potencijal na rosteru te da što prije počne borbu za veće uspjehe.

Tijekom svoje pauze, Tom je bio na treninzima 13 NBA ekipa te je s njihovim trenerima preko ručka pričao i dalje razvijao svoje trenerske sposobnosti. Isto tako, popravio je ono što su mu mnogi zamjerali u Chicagu, a to je da bolje koristi odmor i da više sačuva svoje igrače za kasnije utakmice. Isto tako, učio je i od Warriorsa i njihovog „Strength in Numbers“ principa.

Ono o čemu se mnogo pričalo ovo ljeto je mogući tradeovi, ali do toga na kraju nije došlo. Thibodeau se navodno jako sviđa ova ekipa i on je izjavio: „Sviđa mi se nukleus ekipe. Želim bolje da ih upoznam. Fokusirat ću se na igrače koje imam ovdje. Tako ću najbolje shvatiti koje su nam potrebe.“             

Naravno, kao i kod svake Thibsove ekipe, treninzi su jako naporni. Ricky Rubio je izjavio: „Svaki dan je teško. Intenzitet je ogroman na svakom treningu, i to je naporno, ali na dobar način.“ Tom Thibodeau je još dodao: „Ovo je kao građenje kuće. Mi još uvijek radimo na temeljima.“         

Postoji mnogo hypea oko ove ekipe pod ovakvim trenerom, a s prospektima poput Karl-Anthonyja Townsa, Andrewa Wigginsa i Krisa Dunna između ostalih, generalno mišljenje je da je to svakako opravdano.

Latest Posts

NE PROPUSTITE