Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thibodeu želi krilo Nuggetsa u Minnesoti

Minnesota Timberwolvesi su iskazali želju da u svoje redove dovedu krilnog centra Denver Nuggetsa Kennetha Farieda.

Trener Minnesote Tom Thibodeau je za vrijeme ljeta 2014. godine trenirao Kennetha Farieda u sklopu priprema Američke reprezentacije za Svjetsko Prvenstvo u Španjolskoj, ali i na samom Prvenstvu na kojem je reprezentacija USA uvjerljivo osvojila prvo mjesto.

Wolvesi žele da pod košem upare Farieda i njihovog mladog igrača i najboljeg rookieja nedavno završene sezone centra Karl-Anthony Townsa. Minnesota ima 5. izbor na ovogodišnjem draftu, dok Denver ima čak tri u prvoj rundi (sedmi, petnaesti i devetnaesti).

Nije poznato koga bi pored petog izbora na draftu ponudili Denveru, ali imaju nekoliko mladih igrača koje bi Denver mogao tražiti u zamjenu (Shabazz Muhammad, Tyus Jones, Adriean Payne, Gorgui Dieng).

Kenneth Faried ima 27 godina. Za Denver je odigrao pet sezona. Na draftu 2011.godine kao 22. izbor ga je izabrao Denver za koji je i odigrao svih 5 godina dosadašnje NBA karijere. Ove sezone je na 67 utakmica (64 startao) postizao 12,5 koševa, 8,7 skokova, 1,2 asistencije i 0,9 blokada u prosjeku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE