Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thomas pogodio za pobjedu Celticsa, 76ersima treća pobjeda zaredom

76ersi su pobijedili Hornetse i sada imaju tri pobjede zaredom. Memphis je pobijedio u Houstonu i nanijeli su Rocketsima drugi poraz zaredom. Thunderi su izgubili na gostovanju u Minnesoti. Nije im pomogao ni triple-double Russella Westbrooka. Isaiah Thomas je opet bio maestralan, ubacio je 28 poena uključujući šut za pobjedu.

Philadelphia 76ers – Charlotte Hornets 102:93

Prvi put u tri godine 76ersi imaju niz od tri pobjede zaredom. Na domaćem terenu bili su bolji od Hornetsa. Najbolji je bio Joel Embiid koji je ubacio 24 poena, osam skokova, tri blokade i dvije ukradene. Dario Šarić je imao 15 poena, šest skokova, dva dodavanja i ukradenu. Ovo je Hornetsima bio četvrti poraz zaredom, a najbolji u njihovim redovima bio je Nicolas Batum s 19 poena, pet skokova, dva dodavanja i dvije ukradene. Kemba Walker ubacio je 17 poena, četiri skoka, tri dodavanja i dvije ukradene.

Toronto Raptors – Brooklyn Nets 132:113

Nova pobjeda Raptorsa, dok su Netsi upisali deveti poraz, 14 u posljednjih 15 utakmica. DeMar DeRozan je imao 28 poena, četiri skoka i dva dodavanja. Kyle Lowry je upisao 20 poena, šest skokova, šest dodavanja, dvije ukradene i dvije blokade. DeMarre Carroll je imao 18 poena, 11 skokova. Kod Netsa najbolji je bio Bojan Bogdanović koji je ubacio 23 poena, četiri skoka i dva dodavanja. Brook Lopez je upisao 20 poena, pet dodavanja i tri skoka.

Milwaukee Bucks – Miami Heat 116:108

Druga pobjeda Bucksa zaredom. Jabari Parker ubacio je 24 poena, pet skokova i dva dodavanja. Giannis Antetokounmpo je imao 19 poena, osam skokova i šest dodavanja. S klupe dobru večer je imao i Greg Monroe koji je ubacio 16 poena i 11 skokova. Kod Heata najbolji je bio Hassan Whiteside s 19 poena, devet skokova, dva dodavanja. Goran Dragić je imao 19 poena, tri skoka, tri dodavanja i dvije blokade.

Houston Rockets – Memphis Grizzlies 105:110

Rocketsi su doživjeli prvi put u sezoni dva poraza zaredom. Memphis ove sezone protiv Rocketsa i Warriorsa ima omjer 4-0. U ovoj utakmici predvodio ih je Tony Allen s 22 poena, četiri skoka i tri dodavanja. Mike Conley je imao 17 poena, devet dodavanja, šest skokova, dvije ukradene. Zach Randolph je ubacio 16 poena, 12 skokova, dva dodavanja, dvije ukradene. Marc Gasol je ubacio 14 poena, šest skokova, šest dodavanja. Kod Rocketsa najbolji je bio James Harden s 27 poena, devet dodavanja i tri skoka.

Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder 96:86

Minnesota je upisala i treću pobjedu zaredom, ovaj put protiv Thundera. Najbolji u njihovim redovima bio je Karl-Anthony Towns s 29 poena, 17 skokova, dvije ukradene i tri blokade. Andrew Wiggins je ubacio 19 poena, šest skokova. Nemanja Bjelica je upisao osam poena, tri skoka. Kod Thundera najbolji je bio Russell Westbrook s 21 poena, 12 dodavanja, 11 skokova i dvije ukradene. Enes Kanter je imao 21 poen, osam skokova, dva dodavanja. Victor Oladipo je imao 19 poena i pet skokova.

Atlanta Hawks – Boston Celtics 101:103

Celticsi su na gostovanju prekinuli niz pobjeda Hawksa koji je ostao na sedam. Boston je bio dominantan kroz veći dio utakmice, ali su ispustili veliko vodstvo, da bi ih na kraju spasio Isaiah Thomas koji je pogodio za pobjedu. Thomas je imao 28 poena, od čega 13 u četvrtoj četvrtini, devet dodavanja i četiri skoka. Kelly Olynyk je imao 26 poena, osam skokova i tri dodavanja. Kod Hawksa najbolji je bio Paul Millsap s 23 poena, šest dodavanja i pet skokova. Tim Hardaway Jr. je također ubacio 23 poena, dva skoka, dva dodavanja i tri ukradene.

Portland Trail Blazers – Orlando Magic 109:115

Nikola Vučević predvodio je Magic na gostovanju u Portlandu do pobjede. Imao je 30 poena, deset skokova, četiri dodavanja i dvije blokade. Elfrid Payton je imao 19 poena, sedam dodavanja i četiri skoka. D.J. Augustin je ubacio 15 poena i dva dodavanja. Mario Hezonja je igrao sedam minuta i ubacio je tri poena, dok Damjan Rudež nije nastupao.  Kod Blazersa najbolji je bio Damian Lillard s 34 poena, osam skokova i tri dodavanja. C.J. McCollum je imao 26 poena, tri skoka, dva dodavanja i tri blokade.

Sacramento Kings – Cleveland Cavaliers 108:120

Cavsi su pobijedili na gostovanju u Sacramentu, a odličnu utakmicu odigrao je i Kyle Korver. On je ubacio 18 poena, pet skokova, dvije ukradene i dva dodavanja. Kyrie Irving je imao 26 poena, pet dodavanja i tri skoka. LeBron James je imao 16 poena, 15 dodavanja i dva skoka. Kod Kingsa najbolji je bio DeMarcus Cousins s 26 poena, 11 dodavanja i osam skokova. Rudy Gay je imao 23 poena, deset skokova, četiri blokade i dva dodavanja.

Utah Jazz – Detroit Pistons 110:77

Jazzeri su odigrali fantastičnu utakmicu, iako to na početku nije izgledalo dobro. U prvoj četvrtini su ubacili samo 14 poena, ali na kraju su završili sa 110. U zadnjoj četvrtini Pistonsi su ubacili samo 14. Najbolji kod Jazzera je bio Rodney Hood s 27 poena, četiri skoka i dva dodavanja. George Hill je imao 22 poena, četiri skoka. Gordon Hayward je upisao 20 poena, četiri skoka, tri dodavanja i tri ukradene. Kod Pistonsa najbolji je bio Tobias Harris s 13 poena i dva skoka. Boban Marjanović je za 15 minuta ubacio šest poena i četiri skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE