Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thompson: Durant nije krivac

Golden State Warriorsi na početku sezone slavili su pet puta u sedam utakmica. Novi igrač Kevin Durant još uvijek se uklapa u sistem igre Stevea Kerra ali to njegova statistika ne osjeti (29 poena, 7 skokova za 35 minuta).  Iako je bilo priče pred početak sezone kako će jedna lopta biti malo za napad Warriorsa s obzirom na činjenicu da Steph Curry, Klay Thompson i pomenuti Durant trebaju dobiti dio svog kolača.

Do sada u sezoni Curry i Durant imaju brojke dostojne njihovoj reputaciji dok se Klay malo muči da pronađe pravi ritam. Thompson prosječno ubacuje 18 poena po meču dok je njegov šut za tri poena debelo ispod prosjeka, 20 % za tri u odnosu na 42% tijekom dosadašnje karijere.

Naravno, postavlja se pitanje da li je dolazak Duranta razlog lošeg šutiranja Thompsona, no Klay je špekulacije demantirao:

To nema veze s mojim učinkom. Ako se sjećate i prethodne sezone imao sam problema na početku sezone, a Kevin nije bio u timu tako da moj ritam nema veze s Durantovim prisustvom“, kazao je optimistični Klay koji je dodao kako je samo pitanje vremena kada će pronaći svoj prepoznatljivi ritam te da na njegove igre ne utiče niti jedan igrač u momčadi.

Naredni meč Warriorsi igraju u noći srijede na četvrtak kada se sastaju s Dallas Mavericksima.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE