Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thompson: Možemo li do 72-10? Zašto ne?

Branitelji naslova NBA lige, Golden State Warriorsi, su uvjerljivo ušli u novu sezonu i u 5 utakmica su ostvarili isto toliko pobjeda. Nije ih omeo niti izostanak trenera Stevea Kerra koji se oporavlja od operacije leđa te ih zbog toga privremeno vodi pomoćni trener Luke Walton. Redom su padali Pelicansi, Rocketsi, opet Pelicansi, Grizzliesi i Clippersi, dakle nimalo neozbiljne ekipe već kandidati za doigravanje u Zapadnoj konferenciji.

Momčad izgleda odlično i zato su se opet pojavila nagađanja o tome mogu li možda izjednačiti ili srušiti rekord Bullsa koji su sezonu 1995./96. završili sa 72 pobjede i samo 10 poraza. Prošle godine su krenuli s omjerom 21-2, no Kerr je već tada jasno rekao kako nema priče o rušenju rekorda jer je ona momčad imala nekoga koga više nitko nikada neće imati, a to je Michael Jordan. Ove se godine o tom istom pitanju očitovao Klay Thompson.

„To će biti vrlo teško. Pokušat ćemo. Toliko je odličnih momčadi u ligi. Prošle godine smo ostvarili 67 pobjeda, što je isto težak pothvat. Možda uspijemo doći do 70 ove godine. Mnogo toga će ovisiti očito o zdravlju, kao i o sreći. 72 pobjede, to je puno, čovječe. Ne znam hoće li to itko ikada ponoviti, no bi mi mogli biti ta momčad jer smo prošle godine došli do 67, te bi ako ostanemo fokusirani i shvatimo svaku utakmicu ozbiljno, trebali imati šansu uhvatiti 70. Međutim, to će naravno biti ekstremno teško, no znate što? Zašto ne?“

Sigurno je da bi se mnogo toga trebalo poklopiti da Ratnici dostignu rekord Bikova. Poglavito trebaju ostati zdravi i ne dopustiti si utakmice u koje će ući s nedostatkom fokusa. Ako pogledamo njihov raspored, već ih u prosincu očekuje težak road trip od 7 utakmica. Od 35. do 58. utakmice sezone čak ih 19 igraju u gostima što će biti pravi izazov i zasigurno najteži dio sezone. Suprotno tome, od posljednje 23 utakmice, Warriorsi ih čak 16 igraju doma. Znači da ćemo se, ako do 60.utakmice budu još u igri za rekord i prežive neugodan raspored u drugoj trećini sezone, tada moći malo ozbiljnije pozabaviti temom rušenja slavnih Bullsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE