Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thompson: Pobijedili bi Showtime Lakerse

Do sada u ovogodišnjem NBA Finalu, Golden State Warriorsi su do temelja spalili trupe Cleveland Cavaliersa. Naslovna misao jeste da u finalu najjače košarkaške lige svijeta imamo najbolje od obje konferencije; Cavaliersi su se prošetali Istokom sa samo dva poraza do finala, dok su Warriorsi bili u ponoru u seriji protiv Thundera a sada prikazuju igru kao da je sami početak sezone gdje pokušavaju oboriti rekord najboljeg starta. Međutim, jedna činjenica se izdiže iznad svih ostalih – Warriorsi su povijesno dobri! Iza sebe imaju i najbolju regularnu sezonu ikada, kao svjedoka na papiru.

Kombinacija performansa na duže i kraće stintove, jednostavno traži od vas usporedbe s najvećim ekipama od osnivanja lige, osim Chicago Bullsa iz sezone 1995-96. Nakon sinoćnje pobjede u drugoj utakmici, možda i najbolji pojedinac na utakmici, Draymond Green – koji je šutirao toliko trica da je Steph Curry skoro poludio – upitan je da li bi današnji Warriorsi mogli pobijediti Showtime Lakerse.

Iako igraju drugačiju košarku, postoji mnogo sličnosti u timskoj koheziji. Apsurdni i lucidni pasovi dolaze sasvim prirodno u svakom kontranapadu, mogućnosti završetka akcije se kreću od same polovine terena pa do ispod obruča.

Ali, iz velikog poštovanja prema Lakersima, Draymond je ponizno odbio konstataciju da bi njegova ekipa mogla parirati protiv Magica Johnsona, Kareem-Abdul Jabbara i Jamesa Worthyja. Warriorsi igraju s toliko nepokolebljivim samopouzdanjem da bi potvrdan odgovor učinio da izgledaju loše, ma koliko oni razmišljali o mogućem ishodu tog sraza. Green je zauzvrat ponudio objašnjenje da je teško nagađati jer su u pitanju dvije ekipe iz različitih košarkaških era, pa bi svaka daljnja diskusija bila bespotrebna.

S druge strane, njegov suigrač Klay Thompson se nije odlučio kriti ispod velom respekta prema košarkaškim precima. Uskočio je u Greenov odgovor i dodao: „Bolji smo od Showtime Lakersa“, premda u šaljivom tonu. Thompson naravno ima povezanost s legendarnom momčadi, s obzirom na to da je njegov otac Mychal Thompson bio član Lakersa od 1987. do 1991. godine, što je više poprimilo ton bockanja tate nego ozbiljne potvrde superiornosti Warriorsa.

Prisutni novinari su se dobro nasmijali, a mi kao fanovi možemo samo maštati kako bi izgledao sudar titana, isključen iz koncepta linearnog vremena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE