Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thompsonovi savjetnici „frustrirani“ oko novog ugovora

Tijekom ljeta puno se tinte prolilo oko Klaya Thompsona, sjajnog šutera Golden State Warriorsa kojeg su navodno htjeli mijenjati za Kevina Lovea, da bi se na kraju predomislili i odlučili zadržati Klaya u Oaklandu, a novi bogati ugovor bio je samo pitanje vremena.

Međutim, prema pisanju Marca Spearsa s portala Yahoo! Sports, čini se da se situacija zakomplicirala. Naime, prema izvorima bliskim Thompsonu, piše Spears, „ljudi oko Klaya su frustrirani što mu Golden State nije ponudio maksimalni ugovor.Thompson navodno traži oko 15 milijuna dolara godišnje, a momčad mu je ponudila nešto manje od toga.“

Prema pisanjima američkih kolega, Warriorsi su Thompsonu ponudili oko 12 milijuna dolara godišnje i zasad oklijevaju popraviti ponudu. Iako je Thompson ranije izjavio kako bi volio potpisati petogodišnji ugovor što prije i osigurati svoju budućnost već sada (kako smo pisali ranije), teško je reći zašto mu još nije ponuđen traženi iznos s obzirom na sve okolnosti.

Maksimalni ugovor za igrača Thompsonovog iskustva bio bi oko 15 milijuna godišnje, što u pet godina iznosi 75 milijuna. Salary cap ove sezone iznosi oko 63 milijuna dolara, što bi vrlo lako moglo skočiti do 90 milijuna u sezoni 2016./2017. Golden State nije htio mijenjati Thompsona u Minnesotu jer je on idealan partner za prvu zvijezdu momčadi Stephena Curryja i važi za ponajboljeg obrambenog igrača svoje momčadi s velikom mogućnošću napretka. Današnji maksimalni ugovor se za dvije-tri godine vjerojatno neće činiti toliko nerazumnim kad krene novi ugovor o TV pravima. U Warriorsima znaju da im se posrećilo s Curryjevim ugovorom (44 milijuna na 4 godine) i možda ne žele platiti Thompsona toliko više od prve zvijezde, no izvjesno je da će to morati učiniti ako ne žele riskirati gubitak Thompsona kao slobodnog igrača, što bi bio izuzetno loš potez za obje strane.

Vjerojatno će ponuda slična onoj koju je nedavno potpisao Eric Bledsoe s Phoenixom (70 milijuna na 5 godina) uvjeriti Klaya da ostane dio Splash Brothersa još dugi niz godina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE