Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thornton donio naslov Blue Devilsima

NCAA liga noæas nam je priuštila 52 nova susreta meðu kojima je bilo podosta zanimljivih utakmica i nekoliko iznenaðenja, kao što su porazi Memphisa i Arizone.

Vjerojatno najzanimljiviji dvoboj igran je izmeðu šeste i èetrnaeste momèadi prema predsezonskom rangiranju, Dukea i Kansasa. Ovaj susret igran je u sklopu turnira Maui Invitational kojeg je Duke pobjedom osvojio po peti puta. Što se tièe same utakmice, Kansas je bio bolji tijekom prvog poluvremena koje su okonèali sa 4 poena prednosti (35:31). Kako je susret odmicao, ekipe su bile potpuno izjednaèene i vrlo se èesto izmjenjivale u vodstvu. Heroj susreta je Tyler Thornton, koji je pogodio 2 uzastopne trice na kraju susreta što je omoguæilo pobjedu Dukea od 68:61. Blue Devilsi su ovom pobjedom došli do omjera 7-0, a najzaslužniji su, osim Thorntona, Ryan Kelly i Mason Plumlee sa po 17 koševa, pri èemu je Plumlee uhvatio još i 12 skokova. Kod poraženih treba istaknuti Thomasa Robinsona koji je ostvario peti uzastopni double-double uèinak, ovoga puta 16 poena i 15 skokova.

Na istom turniru, Maui Invitational, peto mjesto osvojila je ekipa Georgetowna pobjedom nad Memphisom 91:88 nakon jednog produžetka. Georgetown je bio nešto bolji tijekom prvog poluvremena kada su imali i 10 poena prednosti, ali u drugom dijelu igre momèadi su uglavnom bile izjednaèene. U produžetke se ušlo zahvaljujuæi Gregu Whittingtonu koji je uspio popraviti promašaj Simsa u posljednjim trenutcima utakmice. I u produžetku je bilo izjednaèeno te su se u posljednjoj minuti poeni postizali samo s linije slobodnih bacanja. Sa 91:88 prednosti Georgetowna, Memphis je imao posljednji napad, ali pokušaj za tri poena Bartona nije bio dobar i Memphis je upisao i drugi poraz sezone. Pobjednike je predvodio Henry Sims sa 24 poena, 8 skokova i 5 asistencija, a Jason Clark ubacio je 26 poena. Will Barton postigao je 22 poena kod poražene momèadi.

Nakon niza od 22 pobjede na domaæem parketu Arizona je konaèno doživjela poraz. Sa 61:57 svladali su ih momci iz San Diego Statea. Arizona je vrlo slabo ušla u susret i veæ nakon 5 minuta imala zaostatak od 16:2. Ipak, pred kraj poluvremena se bude i smanjuju zaostatak na samo 2 poena. Poèetak drugog dijela ponovno pripada San Diegu koji odlazi na 13 poena razlike i uspijeva svoju prednost saèuvati dovoljno velikom za mirnu pobjedu. Predvodio ih je Chase Tapley sa 17 poena, dok je kod Arizone bilo malo raspoloženih igraèa, tek je Solomon Hill odigrao nešto bolje sa 14 poena i 9 skokova.

Dvije ponajbolje ekipe ove sezone, Kentucky i Ohio State, došle su do lakih pobjeda. Kentucky je sa 88:40 svladao Radford uz 17 poena i 8 skokova Terrencea Jonesa te 15 poena i 9 skokova Michaela Kidd-Gilchrista. Ohio State je rezultatom 107:74 svladao Virginiju Military, a ponovno je odlièan bio Jared Sullinger sa 17 poena i 12 skokova, dok je William Buford ubacio 23 poena i podijelio 6 asistencija.

Sandi Marciuš u pobjedi Purduea nad Western Michiganom 80:37 dobio je 18 minuta na parketu koje je iskoristio za 6 poena i 4 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE