Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Durant: Želim konačno osvojiti NBA prsten

Kao i velika većina NBA momčadi i Oklahoma City Thunder su počeli sa svojim pripremama za predstojeću NBA sezonu. Iza Thundera su dvije nezaboravne sezone, u prvoj su dospjeli do samoga finala, ali su morali priznati pobjedu boljem Heatu, dok su prošle sezone pali u konferencijskim polufinalima, prvenstveno zbog ozljede Russella Westbrooka.

Razigravač Thundera je u kulminativnoj fazi oporavka i uskoro bi se trebao vratiti na parkete. No, Kevin Durant, glavna violina orkestra Oklahoma City Thundera želi konačno na vrhu lige te tako dokazati svoju moć i potvrditi činjenicu da je među najboljima u ligi. Ako ne i najbolji. Nakon sedam sezona, četiri All-star utakmice, tri titule najboljeg strijelca lige i dva zlata sa SAD-om, Durant želi onaj najvažniji i najveći trofej, prsten prvaka NBA lige.

Na velikom druženju s medijima brojnih NBA klubova, Durant je govorio s ogromnom količinom samopouzdanja, ali i povjerenja u svoje suigrače. Tim više što u nedjelju puni 25 godina. Njegov suigrač Kendrick Perkins je pak impresioniran Durantom te tvrdi da je on spremniji nego ikad. “Ima takvu fizičku spremu da može igrati košarku osam sati dnevno. Kako mi se sada čini, ako ovako nastavi, moći će igrati u NBA ligi do svoje 40. godine”, rekao je Perkins o Durantu.

Durant pak hvali svoju momčad: “Mislim da je najvažnija stvar brinuti se o tome kako funkcionira momčad i kako se ona osjeća, a mi se osjećamo sjajno kao ekipa i kao organizacija. Osjećamo da smo u jako dobroj poziciji i to je jedino bitno. Uzbuđen sam zbog onog što se očekuje i mislim da sam spreman da budem pravi vođa ove ekipe. Prošao sam sve i svašta i zaista mislim da sam spreman preuzeti svu odgovornost.”

Također, jako važno za Thunder će biti i to kako će funkcionirati Russell Westbrook kada se vrati na parkete. Thunder će morati forsirati više Perkinsa i Ibaku pod košem, ali i svoje mlade snage Reggieja Jacksona i Jeremyja Lamba. No, znat će se tko je glavni u momčadi i tko će biti najodgovorniji za bilo kakav uspjeh ove momčadi.

Nešto stariji i iskusniji Durant spreman je na nove izazove i željno iščekuje novu sezonu. I on i cijela Oklahoma priželjkuju da to bude ona pobjednička.

Latest Posts

NE PROPUSTITE