Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thunder upisao 50. pobjedu, slavili svi favoriti

U noći s četvrtka na petak jedino je Oklahoma City Thunder obranio čast gostiju u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. u Tri preostale utakmice laganu su pobjedu upisivali domaćini.

Thunder je bez Russella Westbrooka gostovao kod Cleveland Cavaliersa i u konačnici slavio pobjedu 102:95. Imali su gosti i 24 poena prednosti tijekom susreta, ali su Cavsi tu razliku srezali na svega pet tijekom posljednje dionice. Međutim, druga najbolja momčad lige nije dozvolila veliki preokret i prije svega iznenađenje protiv momčadi koja je daleko od mjesta ta doigravanje.

Kevin Durant je otvorio utakmicu sa šutom 1/6, ali je do kraja susreta ubacio 35 poena, čime je nastavio nevjerojatan niz utakmica u kojima je postizao najmanje 25 koševa. Taj niz je trenutno 33 utakmice, a apsolutni rekorder po tom pitanju je Michael Jordan koji je u sezoni 1986/87 u 40 uzastopnih navrata išao preko 25 poena.

Oklahoma City je pobjedom došao na jednu i pol utakmicu zaostatka za vodećim San Antonijem u poretku Zapadne konferencije.

Houston Rocketsi gubili su 10 razlike od Minnesote Timberwolves tijekom prve četvrtine, no velikim serijama u drugoj i trećoj su taj rezultat preokrenuli i u konačnici slavili uvjerljivu 129:106 pobjedu. James Harden predvodio je Rocketse s 28 poena i osam asistencija, dok je s druge strane Kevin Love upisao 29 koševa.

Susret je, možemo slobodno reći, obilježio rookie Gorgui Dieng, koji je upisao rekordna 22 poena i rekordan 21 skok.

Portland je pred svojim navijačima također lakoćom slavio protiv Washington Wizardsa rezultatom 116:103, iako je igrao bez svojeg najboljeg igrača LaMarcusa Aldridgea. Wesley Matthews je ubacio 28 poena, a Damian Lillard 23 uz 10 asistencija u pobjedi domaćina. Portland je pobjedom ostao peti u poretku Zapadne konferencije, gdje se vodi velika borba od treće do sedme pozicije.

Wizardsi su izgubili dvije utakmice zaredom, no i dalje su u jako dobroj poziciji kada je mjesto u doigravanju u pitanju. Podsjetimo, Washington pokušava prekinuti niz od čak pet godina bez doigravanja.

Golden State je, teže od očekivanog, slavio protiv najlošije momčadi lige, Milwaukee Bucksa, sa 115:110. Pobjeda nikada nije dolazila pod znak pitanja jer se vidjelo da Warriorsi kontroliraju rezultat, ali se mora skinuti kapa dolje Bucksima koji su u okrnjenom sastavu odigrali sjajno.

Stephen Curry predvodio je strijelce pobjedničke momčadi s 31 poenom, a pridodao je i 11 asistencija. Klay Thompson je ubacio 29 koševa, a Warriorsi su po prvi put u posljednjih 20 godina 18 utakmica iznad 50-postotnog omjera pobjeda i poraza.

Spomenimo da je na utakmici lijevu ruku slomio bek Bucksa Nate Wolters, te da je za njega sezona, 12 utakmica prije kraja, završena.

NBA rezultati, 20. ožujka:

Cleveland Cavaliers – Oklahoma City Thunder 95 : 102
Houston Rockets – Minnesota Timberwolves 129 : 106
Portland Trail Blazers – Washington Wizards 116 : 103
Golden State Warriors – Milwaukee Bucks 115 : 110

Latest Posts

NE PROPUSTITE