Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tiago Splitter operiran, izvan parketa do kraja sezone

Hawksi su već ranije odlučili da neće mijenjati Al Horforda. Nova vijest će ima dati još više razloga da zadrže svog startnog centra. Tiago Splitter, odlučio se za operaciju kuka te je time njegova sezona završena. Njegova igra s klupe doprinijela je boljoj igri Atlante, iako njegova individualna statistika to nije pokazivala, 5.6 koševa te 3.3 skoka.

Bez njega Atlanta je postizala 103 koša, dok sa Splitterom 103.5, no više je doprinosio obrani koja je bez njega primala 101.4, a s njim 94.2. Za razliku od Horforda, Splitter je više svoju snagu iskorištavao u obrani a bez njega momčad gubi jednu od mogućnosti korištenja viših petorki.

31 godišnjak već je počeo pokazivati znakove starenja, skupljao je manje skokova, iznuđivao manje a radio više prekršaja. Počeo je biti tromiji a ova operacija bi mogla još više pogoršati njegov atleticizam što će ga još više sprječavati igri u napadu. Gubitak Splittera, kojemu je iduća sezona zadnja u ugovoru, neće drastično promijeniti planove Atlante, ali bez njega će imati malo teži posao u doigravanju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE