Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tijesna pobjeda Orlanda, gotovo savršena utakmica Baylessa

Pet predsezonskih utakmica vidjeli smo sinoć u NBA ligi. Bilo je nekoliko neizvjesnih dvoboja, poput susreta između Orlanda i Detroita, u kojem se pobjednik odlučivao u zadnjim sekundama.

Orlando je na svome terenu nešto slabije krenuo u utakmicu protiv Detroita, no tijekom druge i treće četvrtine došli su do prednosti od 23 poena, a do kraja su to sve “prosuli”. S četiri trice u posljednjoj četvrtini Pistonsi su se vratili u susret te čak i preuzeli vodstvo 56 sekundi prije kraja. Odmah sljedeći napad realizirao je Kyle O’Quinn na drugoj strani i postavio konačan rezultatom 87:86 za Orlando. Josh Smith promašio je tricu za novi preokret rezultata, a u posljednjih 30 sekundi Pistonsi nisu radili prekršaj nego su odlučili braniti napad Orlanda, no nisu uspjeli uhvatiti obrambeni skok te više nisu imali prilike za pobjedu.

E’Twaun Moore ubacio je 14 poena za pobjedničku momčad, a nakon kraće stanke od ozljede vratio se Tobias Harris koji je postigao 13 poena. Pistonse je predvodio Greg Monroe s 19 poena, dok je Andre Drummond ubacio 14 uz 15 skokova.

Oklahoma City uspjela je pobijediti Utah Jazzere unatoč slaboj utakmici Kevina Duranta. Vodili su Thunderi cijelim susretom, Utah se uspjela približiti tek pred kraj susreta, ali bilo je to prekasno te je Oklahoma slavila s 88:82, što im je četvrta pobjeda u petom predsezonskom susretu.

Durant je postigao samo pet poena za 18 minuta igre, ali zato su raspoloženi bili Reggie Jackson s 18 poena i Serge Ibaka sa 17. Jazzere, kojima je ovo četvrti poraz u pet susreta, predvodio je Gordon Hayward s 18 poena, dok je 18 poena i 7 skokova učinak Enesa Kantera.

Atraktivan dvoboj odigrali su Portland Trail Blazersi i Sacramento Kingsi, a na koncu su slavili Blazersi sa 109:105. Portland je dobio samo prvu četvrtinu (30:19), ostale tri su pripale Kingsima, ali nisu uspjeli doći do pobjede. Imali su Kingsi vodstvo tijekom posljednje četvrtine, nakon trice Bena McLemorea (90:88), ali Blazersi su minutu i pol do kraja otišli na 9 poena razlike, što je bilo dovoljno za pobjedu.

Damian Lillard bio je najbolji u pobjedničkoj momčadi s 28 poena, 17 je ubacio Mo Williams, a po 14 Robin Lopez, Thomas Robinson i Nicolas Batum. LaMarcus Aldridge nije igrao za Portland zbog ozljede koljena, dok DeMarcus Cousins nije igrao kod Kingsa zbog odmora. Patrick Patterson ubacio je 27 poena i uhvatio 8 skokova za Kingse, a dobar je bio i rookie Ben McLemore s 23 poena, no to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Minnesota Timberwolvesi bez većih su se problema obračunali s Boston Celticsima, upisavši pobjedu 104:89. Boston je jedinu prednost imao na početku susreta (3:2 nakon trice Courtneya Leeja), a ostatak utakmice Minnesota je bila u prednosti te su u jednom trenutku imali i 22 poena viška.

Kevin Love predvodio je Minnesotu s 22 poena i 9 skokova, Kevin Martin ubacio je 21 poen (trice 5/8), a Ricky Rubio je upisao 15 poena, 7 asistencija i 4 skoka. Kod Celticsa je najviše pokazao Gerald Wallace, ubacivši 16 poena, dok je Jeff Green upisao 12 poena.

Memphis Grizzliesi su na krilima gotovo savršene utakmice Jerryda Bayless svladali Atlanta Hawkse rezultatom 90:82. Bayless je izostankom Mikea Conleya dobio mjesto u početnoj petorci te odigrao sjajnu utakmicu postigavši 22 poena, uz šut 8/9 iz igre, odnosno savršenih 6/6 iza linije za tri poena. Tijekom posljednje četvrtine Atlanta se u nekoliko navrata opasno približila Memphisu, no svaki puta su Grizzliesi imali spreman odgovor te su uspjeli upisati svoju četvrtu pobjedu u šestom nastupu.

Osim Baylessa, kod Memphisa možemo još istaknuti Eda Davisa s 14 poena i 8 skokova, dok je kod Hawksa najbolji bio Paul Millsap s 19 poena i 8 skokova.

NBA predsezona, rezultati:

Atlanta Hawks – Memphis Grizzlies 82:90
Orlando Magic – Detroit Pistons 87:86
Minnesota Timberwolves – Boston Celtics 104:89
Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 88:82
Portland Trail Blazers – Sacramento Kings 109:105

Latest Posts

NE PROPUSTITE