Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tijesne pobjede Miamija i Memphisa

Miami Heat, Orlando Magic i Milwaukee Bucks su ekipe koje su upisale domaæe pobjede u sedam utakmica NBA lige u utorak. Za pobjedu su se morali osloniti na vrhunske uèinke svojih najboljih igraèa.

Miami je sa 117-112 svladao Indiana Pacerse nadoknadivši manjak od 14 poena uz sjajnu igru LeBrona Jamesa na oba dijela terena. U posljednjoj èetvrtini Pacersi su pali pod jakom obranom domaæina, ubacili su samo 15 poena i to uz slabih 28 posto preciznosti.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (41)
  • Asistencije: Russell Westbrook (11)
  • Skokovi: Dwight Howard (20)
  • Ukradene lopte: Tony Allen (5)
  • Blokade: Andrew Bogut (5)

Istovremeno James i društvo su nemilice “trpali” obruè suparnika za sedmu uzastopnu i 17. pobjedu u posljednjih 20 utakmica. U tom dugom nizu najveæa zvijezda posljednjeg prijelaznog roka na prosjecima je od 29,6 poena, 8,6 skokova i 7,5 asistencija, a njegovu dobru formu osjetili su i Indianini igraèi u utorak “dopustivši” mu uèinak od 41 ubaèenog koša, 13 uhvaæenih lopti i osam asistencija. Samo u prvome poluvremenu James je ubacio 26.

Svoje su odradile i ostale zvijezde u redovima pobjednièke momèadi pa je tako Chris Bosh kraj utakmice doèekao s 19 poena i sedam skokova, a Dwyane Wade sa 17 koševa i sedam asistencija. Roy Hibbert postigao je 20 koševa i imao deset skokova za Pacerse.

U Orlandu, gdje je Magic slavio protiv LA Clippersa 101-85, nije bilo nikakve drame, a niti prekida tradicije. Naime, ovo je deveti puta zaredom da Magic upisuje pobjedu protiv druge momèadi iz Los Angelesa, kojoj je, dodajmo, ovo bio èetvrti uzastopni poraz.

Blake Griffin je ostvario 43. double-double sezone, ali daleko ispod svojih prosjeka. Utakmicu je rookie Clippersa okonèao s 10 koševa i 12 skokova, no važnije od toga, Orlandov centar Dwight Howard stigao je do pete 20+20 utakmice u sezoni. Ogled protiv Clippersa završio je 22 poena i 20 uhvaæenih lopti.

U sjajnoj formi i dalje igra Kevin Love èija je Minnesota slavila kod Houstona 112-108. Uèinkom od 20 poena i 14 skokova Love je uknjižio 38. uzastopni double-double uèinak, što je i novi rekord kluba kojega je do sada u svojem vlasništvu držao Kevin Garnett. Pobjeda je bila prva Minnesotina protiv Houstona nakon trinaest uzastopnih poraza.

Uz 31 poen i 14 skokova Zacha Randolpha i 27 (rekord sezone) Tonyja Allena, Memphis Grizzliesi su slavili kod Oklahoma City Thundera 105-101 pobjedu izborenu u produžetku. Prvi je to poraz Thundera u šestoj ovosezonskoj utakmici u produžetku. Kevin Durant ubacio je 31 i imao deset skokova, meðutim, sjajna obrana Allena na njemu omoguæila mu je samo jedan pokušaj u dodatnom vremenu i isprovocirala kljuèni gubitak lopte dvadesetak sekundi prije kraja ogleda.

San Antonio Spursi su slavili kod Detroit Pistonsa. Pobjeda 100-89 ukupno im je 43. u 51 utakmici sezone što je i najbolji omjer NBA lige u ovoj sezoni.

Latest Posts

NE PROPUSTITE