Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tijesne pobjede San Antonija i Miamija

Tri najbolje NBA momèadi u ovom trenutku, San Antonio, Boston i Miami, upisale su u petak naveèer nove pobjede, no razlièitim putevima su došli do novih slavlja.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Wesley Matthews (36)
  • Asistencije: Raymond Felton (11)
  • Skokovi: Andrew Bogut (27)
  • Ukradene lopte: LeBron James (6)
  • Blokade: JaVale McGee (6)

Veliku muku su proživljavali San Antonio kod Indiane, odnosno Miami kod Milwaukeeja, ali na kraju ipak nisu pokleknuli. San Antonio je pobijedio 90-87 u utakmici gdje su veæim dijelom bili u zaostatku ganjajuæi Pacerse. No, opet je odluku u svojim rukama držao Argentinac Manu Ginobili koji je utakmicu završio sa 25 poena, te po èetiri asistencije i skoka, s tim da je petnaest sekundi prije kraja pogodio kljuèna slobodna bacanja za vodstvo 88-87. Kasnije je prednost potvrdio Parker bacanjima za 90-87, a sa zvukom sirene je produžetak promašio Posey.

No, produžetak su igrali košarkaši Miamija i na kraju slavili 101-95 kod Milwaukeeja. Trebao je Miami izbjeæi dodanih pet minuta, ali su napravili mnogo gluposti u završnici. Prvo su uèinili nepotrebni prekršaj na Bogutu, pa je loptu izgubio Arroyo, a sekundu prije kraja je Boykins izjednaèio na 91-91. Sa zvukom sirene nije pogodio Wade, ali u produžetku Miami više ništa nije prepuštao sluèaju. Najbolji je kod njih bio LeBron James sa 26 poena, 10 skokova, pet asistencija i šest ukradenih lopti.

Boston je slavio lakše od prethodnika, slomili su lako Toronto 122-102, a bila je to veèer njihovog novaka Lukea Harangodyja koji je ostvario premijerni NBA ‘double-double’ uèinak. Ubacio je 17 poena i uhvatio 11 lopti. Ujedno je ovo bila jubilarna 3000. pobjeda Bostona u novijoj povijesti NBA lige.

Prvaci Los Angeles Lakersi niti u petak nisu oduševili, makar su pobijedili. Bili su bolji od New Orleansa 101-97, ali je muèenje trajalo od samog starta ogleda. Izvukao ih je opet Španjolac Pau Gasol sa 20 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Ipak, treba reæi da New Orleans nije bio blizu pobjede, veæ su u završnici tek tricama ublažili poraz.

U ‘svoj’ Phoenix se vratio Amare Stoudemire, prvi put nakon ovoljetnog odlaska u New York. Njegova je momèad deklasirala domaæina pobijedivši 121-96, a Stoudemire je bio èak ‘milostiv’ prema svojim bivšim igraèima. Završio je utakmicu sa 23 poena i devet skokova. Najbolji je kod New Yorka bio Raymond Felton koji je ostvario ‘triple-double’ uèinak sa 23 poena, 10 skokova i 11 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE