Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tijesni porazi Chicaga i Miamija

Favorizirane momèadi Istoène konferencije NBA lige, Miami Heat i Chicago Bullsi, upisale su poraze u utakmicama odigranima u noæi s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu.

Miami, najbolja momèad Jugoistoène divizije najjaèe košarkaške lige svijeta, pao je nakon produžetka u svojoj American Airlines Areni u kojoj su bolji bili Atlanta Hawksi. Konaèan rezultat bio je 93-89, a poraz Miamiju èetvrti uzastopni. Èudno ili ne, u neizvjesnim utakmicama koje se odluèuju unutar pet koševa razlike, Heat je na skromnom omjeru 1-7.

Domaæin je igrao bez Chrisa Bosha, ali s LeBronom Jamesom (34 poena, 10 skokova, sedam asistencija) i Dwyaneom Wadeom (27 poena, šest asistencija) koji su kombinirano izgubili dvanaest lopti, svaki po šest.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (34)
  • Asistencije: Joe Johnson (10)
  • Skokovi: Joel Anthony (16)
  • Ukradene lopte: Josh Smith (3)
  • Blokade: Taj Gibson (6)

Svakako je zanimljiv bio uèinak Joela Anthonyja, krilnog centra momèadi koji je ove sezone na prosjecima od 1,8 poena i 3,6 skokova po utakmici. U više od 43 minute provedene u igri nije niti jednom pokušao pogoditi koš, takvu priliku nije imao niti sa crte slobodnih bacanja, a uhvatio je osam lopti u napadu i osam u fazi obrane. Ovakvom statistikom “pohvaliti” se mogao samo još Dennis Rodman koji je 16 skokova bez pokušaja ubaèaja ostvario tri puta u razmaku od tri tjedna u sijeènju 1994. godine. Igrao je tada za San Antonio Spurse.

Devetnaest poena (8-24 iz igre), pet skokova i deset asistencija bio je uèinak Joea Johnsona za pobjednièku momèad u ovome susretu.

Charlotte Bobcatsi ponovno su svladali Chicago Bullse, vodeæu momèad Centralne divizije, ovaj puta s 83-82 u United Centeru. Svladali su ih i prošle srijede ubilježivši do novog meðusobnog ogleda tri vezana poraza. Za prekid niza pobrinuli su se Gerald Wallace s 13 poena i 16 skokova, odnosno D.J. Augustin s 15 ubaèenih koševa. Bullse, bez Carlosa Boozera, je predvodio Derrick Rose (33 poena).

Latest Posts

NE PROPUSTITE