Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tim Duncan prestigao Larryja Birda

San Antonio Spursi noæas su slavili rezultatom 101:95 nad Houston Rocketsima nakon jednog produžetka. U ovoj utakmici [igrac ime=”Tim Duncan”] postigao je 17 poena i time prestigao legendarnog igraèa Boston Celticsa, Larryja Birda po broju poena postignutih u karijeri.

Duncan je od danas 27. najbolji strijelac NBA lige svih vremena. Iza sebe je ostavio Birda koji je u karijeri postigao 21.791 poen, a Duncan je nakon 17 poena ubaèenih Houstonu na zbroju od 21.798 poena. Ispred njega sada se nalazi Gary Payton s 21.813 poena, što bi Duncan mogao dostiæi veæ u sljedeæoj utakmici, a trebat æe mu nešto duže vremena da dostigne i 25. na ljestvici, Clydea Drexlera koji je postigao 22.195 poena u karijeri.

“Stvarno sam ga prešao?”, upitao je Duncan nakon utakmice. “To je nevjerojatno. Nisam uopæe znao da sam blizu njegovog ostvarenja.”

Duncan je u NBA ligu došao 1997. godine kada su ga prvim izborom drafta birali San Antonio Spursi, koji su mu jedina NBA ekipa u kojoj je igrao. Osvojio je 4 naslova prvaka lige i èesto ga se spominje u kontekstu najboljih krilnih centara u povijesti lige. Prosjeci karijere iznose mu 20,5 poena i 11,4 skoka po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE