Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tim Duncan: Sedma utakmica će me proganjati zauvijek

Tim Duncan će teško zaboraviti poraz u šestoj i jučerašnjoj sedmoj utakmici. San Antonio Spursi su bili tako blizu, a opet tako daleko. Trebala im je samo jedna pobjeda, od zadnje dvije odigrane utakmice, da se okrune naslovom NBA prvaka, ali oba puta im je nedostajalo tako malo.

“Promašio sam polaganje koje nas je moglo odvesti u produžetak. Napravio sam par grešaka krajem utakmice, nismo zaustavili Wadea i Jamesa. Sedma utakmica će me proganjati zauvijek”, rekao je Duncan.

Nitko neće dovoditi u pitanje trud koji je Duncan uložio u sedmoj utakmici. Igrao je 43 minute, a zabio je 24 poena, uz 12 skokova i 4 ukradene lopte. No, statistika ne znači ništa. Duncan je sam rekao da će ga zadnja dva promašaja ubijati dok god je živ.

Prisjetimo se, Spursi su od domaćina Miamija Heata gubili 90:88, nakon čega je Mario Chalmers promašio oba slobodna bacanja. U idućem napadu, Duncan je ostao u reketu, a čuvao ga je niži Shane Battier. Rekli bi siguran pogodak, ali Duncan je promašio i horok, i popularni “tip-in” za izjednačiti.

Nakon toga je lupio rukama u parket vidno ljut i razočaran. Duncan se osvrnuo: “To je bila frustracija zbog promašenog šuta. Prošao sam Shanea i imao polaganje za produžetak.”

“To je bio šut kojeg Duncan pogodi osam od deset puta. Iz nekog razloga ovaj put nije pogodio. Ja sam vrlo zahvalan, jer nije promašio zbog moje obrane, nego je sam kriv”, rekao je Battier.

Manu Ginobili se isto osvrnuo na poraze te je rekao da se još nije oporavio od šeste utakmice, osjećaj koji zasigurno dijeli s legendarnim suigračem.

Trenutno je dobra vijest za navijače Spursa što će Duncan igrati i iduće dvije sezone, a u svakoj će dobiti po 10 milijuna dolara. To znači da ostaje i trener Gregg Popovich, a jedini nesiguran oko povratka je Manu koji je par puta naglašavao mirovinu.

Ako se Ginobili umirovi i zaputi u Argentinu, Spursi svejedno imaju izvrsnu jezgru koja će biti vrh Zapada i sljedeće godine. Krilo Kawhi Lenard je već sad izvanredan igrač, Danny Green je očito popravio šut i samopouzdanje, dok će i Tiago Splitter ići na bolje. Vrlo dobra ekipa ako njima priključimo Tonyja Parkera i Duncana.

Iako su Spursi izgubili ovo finale, Duncan ne treba biti tužan jer je po svim standardima vrh NBA povijesti, bilo bi pitanje gdje bi ga stavili da je došao do još jednog naslova i moguće nagrade MVP-a finala. Bol je trenutno nemjerljiva, ne samo zbog prvog izgubljenog finala, već i zbog načina na koje je izgubljeno.

Latest Posts

NE PROPUSTITE