Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tim Duncan: Znam da je blizu mirovina, zato uživam u igri

Napad se više ne vrti u potpunosti preko njega na niskom bloku, više nije tako brz i pokretljiv kao nekada, ali Tim Duncan, premda u 39. godini, i dalje je jedan od najboljih centara/krilnih centara u ligi. Iako ga Gregg Popovich, kao i tijekom cijele karijere, i dalje štedi u minutama po utakmici, vrijedi napomenuti da je Duncan odigrao 77 utakmica ove regularne sezone, a više utakmica i minuta od njega kod Spursa odigrao je samo Danny Green.

Potvrdio je svoju klasu i dobru formu Duncan i u ovom playoffu. Prvo je u drugoj utakmici serije protiv Clippersa ubacio je 28 poena uz 11 skokova i 4 asistencije i tako omogućio Spursima da izjednače seriju na 1:1. Zatim je u novoj važnoj utakmici, utakmici broj 5 iste serije postigao 21 koš, uhvatio 11 skokova, uz 4 asistencije i 3 ukradene lopte.

Nakon pete utakmice u Los Angelesu Duncan je bio jako zadovoljan i dao je zanimljivu izjavu novinarima: „Uživam u ovoj sezoni. To je valjda dokaz smrtnosti. Znam da je blizu kraj s igrom, zato još više uživam u njoj“.

Duncana je pohvalio i trener Clippersa Doc Rivers: „On nikad ne zakaže, pravi je profesionalac. Mi smo svi znali da će se pojaviti večeras i odigrati pravu utakmicu. Ali ima večeri i kada ga Spursi ne trebaju previše da bi pobijedili, on nema problema s tim“.

Spursi vode Clipperse 3:2 u prvoj rundi doigravanja Zapadne konferencije, a Duncan u seriji bilježi brojke od 17 poena, 10,8 skokova, 3,8 asistencija, 1,8 ukradenih lopti i 2 blokade.

Latest Posts

NE PROPUSTITE