Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Titula najboljeg tricaša u rukama Piercea

Nakon Larrya Birda, Celticsi su ponovno dobili pobjednika u tricama. Ove godine najbolji je bio Paul Pierce koji je odliènom drugom rundom bio bolji od suparnika te odnio ovaj hvale vrijedan trofej.

Natjecanje u šutiranju trica sastoji se od 5 pozicija s kojih svaki igraè šutira 5 lopti. Prve èetiri lopte vrijede jedan bod dok je posljednja lopta bonus i vrijedi dva boda. Prva tri natjecatelja iz prve runde prolaze u nastavak natjecanja gdje se odreðuju pobjednici.

Prvi je u natjecanje krenuo Pierce. Nakon lošijeg otvaranja poèeo je pogaðati trice te je na kraju prikupio 17 bodova. Nakon njega šutirao je Chauncey Billups. On je izvrsno krenuo pogodivši prva èetiri šuta. Na kraju je završio sa jednakim brojem bodova kao i Pierce, 17. Poslje dva iskusna igraèa svoj je šut okušao mladi Stephen Curry. On je takoðer otvorio natjecanje sa 4 uzastopna šuta i 8 pogoðenih lopti od prvih 10. Pogodio je samo jednu bonus loptu, ali to je bilo dovoljno za 18 bodova i preuzimanje vodstva.

Uslijedila je kratka pauza nakon koje je na teren izišao Talijan Danilo Gallinari. Krenuo je neuvjerljivo promašivši dosta šuteva, no uglavnom je pogaðao bonus lopte te je sakupio 15 bodova što nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja. Sljedeæi je šutirao Channing Frye koji je vrlo dobro otvorio natjecanje s 5 pogodaka od prvih 6 šuteva. No pred kraj je malo zastao te prikupio 15 bodova. Posljednji je krenuo branitelj naslova Daequan Cook koji je imao i boljih dana te je ostvario 15 bodova, nedovoljno za nastavak natjecanja.

Najbolja trojica iz prve runde, Pierce, Curry i Billups odluèivali su o pobjedniku. Prvi je krenuo Pierce koji je pogodio sve bonus lopte i osvojio respektabilnih 20 bodova. Nakon njega Billups je krenuo pogodivši samo jednu od prvih 5 lopti. Nije uspio nadoknaditi lošiji poèetak te je ostvario 14 bodova. Posljednji je šutirao najbolji iz prve runde, šuter Warriorsa Curry. Vrlo je dobro krenuo ali nije mogao dostiæi Piercea. Osvojio je 17 bodova što je znaèilo da je pobjednik voða Celticsa Pierce.

Iako ove sezone igra odlièno, mnogi Piercea nisu svrstavali u najuži krug favorita ovog natjecanja. “Veoma sam želio pobjediti“, izjavio je nakon pobjede. “Želio sam dokazati da mogu pobjediti te odnjeti kuæi trofej pobjednika.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE