Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tko æe trenirati supermomèad iz Miamija?

Pat Riley (65), arhitekt košarkaške megamomèadi iz Miamija, u kuloarima se sve više spominje kao trenersko rješenje floridskog kluba koji u svojim redovima sada ima i LeBrona Jamesa.

Lani je momèad Heata vodio Erik Spoelstra, 39-godišnji trener amerièko-filipinskog podrijetla, koji je radio pod mentorstvom jednog od najboljih trenera svih vremena.

Iako su Dwyane Wade i Chris Bosh, te LeBron James kao posljednji u nizu, izrazili lojalnost Spoelstri, NBA analitièari sumnjaju da bi Riley sastav predvoðen trima takvim zvijezdama povjerio treneru poèetniku, ma kako talentiran on mogao biti.

Važno je znati da je Riley u prošlosti veæ jednom razvlastio trenera momèadi šampionskog kalibra, koju je sam stvorio. Sjeo je na klupu umjesto Stana van Gundyja, danas trenera Orlando Magica, te sastav predvoðen Dwyaneom Wadeom i Shaquilleom O’Nealom odveo do NBA prstena 2006. godine.

Erik Spoelstra bit æe trener. I Pat je to rekao. Erik je sjajan mladi trener, a u Rileyju može imati sjajnog mentora“, odgovorio je James na pitanje o svom buduæem treneru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE